Κυριακή 21 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
24ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η μεγάλη νεανική συνάντηση στις 4-5 Ιούλη στο Ναύπλιο

Το 24ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιούλη, στο Ναύπλιο και θα επικεντρωθεί στην αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών στην Ακροναυπλία, αλλά και των εκτελεσμένων από το Εκτακτο Στρατοδικείο της Τρίπολης, την περίοδο 1947-1949.

Οπως λέει σχετικά και η ανακοίνωση της ΚΝΕ για το Διήμερο:

«Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, πατώντας στα χνάρια των ηρώων του λαού μας. Συνεχίζουμε κι αγωνιζόμαστε σήμερα, με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον (...)

Οπως και τότε, έτσι και σήμερα, δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση.

Από τη μία, ο κόσμος των λίγων, των εκμεταλλευτών, που είναι παράσιτα, του πολιτικού τους προσωπικού και των καταπιεστικών μηχανισμών τους. Του καπιταλισμού που σαπίζει κι εξαθλιώνει ακόμα μεγαλύτερα τμήματα λαού και νεολαίας. Των αντιλαϊκών συμφωνιών, των αντιθέσεων και των πολέμων. Ο κόσμος που τις δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της εύφορης γης μας από "ευλογία" τις μετατρέπει σε "κατάρα".

Από την άλλη, ο κόσμος των πολλών, της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, που με τη συλλογική προσπάθεια, τα χέρια, το μυαλό και τους κόπους τους παράγουν τα πάντα. Της αλληλεγγύης, των λαϊκών δικαιωμάτων και της αδιάλλακτης πάλης για την κοινωνική πρόοδο. Ο κόσμος για τον οποίο αγωνίζονταν οι Ακροναυπλιώτες, αυτός για τον οποίο παλεύουν οι κομμουνιστές, η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός».

Νεανικό αντάμωμα απ' όλη την Ελλάδα

Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ είναι κάθε χρόνο η μεγαλύτερη νεανική συνάντηση στην Ελλάδα. Είναι ένας θεσμός μοναδικός, που ενώνει νέους από την Κρήτη έως τη Θράκη, από την Ηπειρο έως τα νησιά του Αιγαίου. Ανταμώνουν, διαδηλώνουν μαζί, αλλά περνούν και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.


Η κατασκήνωση του Διημέρου φέτος θα στηθεί στην παραλία της Καραθώνας, 3 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο και θα λειτουργεί από τις 3 Ιούλη, με πρόγραμμα πολύμορφων νεανικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο χώρο, με φυσική σκιά από δέντρα και κάμπινγκ που θα ετοιμάσουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, να οργανώσουν παιχνίδια στην παραλία και στην κατασκήνωση, να περάσουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Στο χώρο της κατασκήνωσης, θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», θα οργανωθεί τουρνουά beach volley, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει όμορφες εκδηλώσεις και νεανικά γλέντια τα βράδια, που παραδοσιακά... οι χιλιάδες κατασκηνωτές γίνονται μια παρέα, τραγουδούν, χορεύουν και ξεφαντώνουν όλοι μαζί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ