Παρασκευή 19 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Διμερείς διαβουλεύσεις και συμφωνίες συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ - ΡΙΑΝΤ.--

Εξι διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ των οποίων και μία που αφορά στη χρήση ρωσικής πυρηνικής τεχνολογίας για ενεργειακούς σκοπούς υπέγραψε χτες ο Σαουδάραβας υπουργός Αμυνας και δεύτερος διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μετά τη συνάντησή του στην Αγία Πετρούπολη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα και το πρακτορείο «Ρόιτερς», Σαουδάραβες αξιωματούχοι που συνοδεύουν τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, όπως ο υπουργός Ενέργειας Αλί Αλ Ναΐμι συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις προοπτικές διμερούς συμφωνίας ευρείας συνεργασίας, με αφορμή και το μεγάλο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, και άλλοι αξιωματούχοι βολιδοσκόπησαν την πιθανότητα αγοράς ρωσικών βαλλιστικών συστημάτων «Iskander».

Το πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣ, αναφερόμενο στην επίσκεψη Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στη Ρωσία, μετέδωσε πως ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ αποδέχτηκε πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν για επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία και πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την πραγματοποίησή της. Μάλιστα, στην ίδια ανταπόκριση ο Σαουδάραβας υπουργός Αμυνας σημείωσε πως η πρώην ΕΣΣΔ ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Σαουδαραβικό Βασίλειο το 1926.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ