Τετάρτη 10 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα προγράμματα των σχολείων

Αναλυτική «εικόνα» για το σύνολο των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το περιεχόμενο και τους φορείς που τα υλοποιούν ζητά το ΚΚΕ.

Οι βουλευτές Στ. Τάσσος, Ελ. Γερασιμίδου και Μαν. Συντυχάκης με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων καλούν τον υπουργό Παιδείας να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα στοιχεία που αφορούν τα παρακάτω:

  • Συγκεκριμένη καταγραφή των προγραμμάτων που υλοποιούνται στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, eTwinning και Erasmus+).
  • Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις αυτών των προγραμμάτων (επιμέρους θεματικές, προτεινόμενος σχεδιασμός, άξονες υλοποίησης).
  • Αναλυτικά τον αριθμό των προγραμμάτων που εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν, τον αριθμό των σχολείων που συμμετείχαν, τον αριθμό των εκπαιδευτικών και των μαθητών καθώς και τον αριθμό των παραδοτέων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων.
  • Αριθμό και είδος προγραμμάτων που εκπονήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες, εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και υλοποιήθηκαν στα σχολεία.
  • Αριθμητικά στοιχεία για την εμπλοκή δημόσιων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι), πόσοι συμμετείχαν και με ποιο τρόπο στα προγράμματα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ