Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέρα δράσης για τους νέους εργαζόμενους στην Υγεία

Μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης και τους πρακτικάριους στις δομές Υγείας είναι η σημερινή για τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων που προσλαμβάνονται στις δομές Υγείας, είναι μέσα από τα διάφορα προγράμματα απασχόλησης ή είναι πρακτικάριοι που καλύπτουν ανάγκες μόνιμου προσωπικού. Είναι απλήρωτοι, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος τις περισσότερες φορές. Δουλεύουν ανασφάλιστοι, σε νοσοκομεία και κλινικές, ενώ οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ξένες, αφού οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι τεράστιες, ακόμα και σε υγειονομικό υλικό. Και μετά βγαίνουν ξανά στην ανεργία.

Ομως, η ΚΝΕ τονίζει ότι δεν είναι αυτό το μέλλον που αξίζει στους νέους. Να ζουν μόνιμα με την ανεργία, τα κακοπληρωμένα προγράμματα, με τη μερική απασχόληση μόνιμη κατάσταση.

Γι' αυτό και με τις σημερινές δράσεις της, στοχεύει στο να ανέβει η απαιτητικότητα της νεολαίας, να δυναμώσουν οι σύγχρονες διεκδικήσεις της, η πάλη ενάντια στα παλιά και στα νέα μνημόνια και την αντιλαϊκή συμφωνία που «ψήνει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Προτάσσοντας αιτήματα αιχμής για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, να απορροφηθούν οι άνεργοι απόφοιτοι των υγειονομικών σχολών, να πληρωθούν τώρα όλα τα καθυστερούμενα δεδουλευμένα σε όλους τους νέους των προγραμμάτων «απασχόλησης», καθώς και μια σειρά άλλα αιτήματα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προχωρούν, σήμερα, σε περιοδείες κι εξορμήσεις σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ προγραμματίζει περιοδείες στα νοσοκομεία «Αττικό», Κρατικό Νίκαιας, ΚΑΤ, Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και σε τμήματα Υγείας των ΙΕΚ Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων, Αγ. Δημητρίου, Γλυφάδας, Γαλατσίου, Κηφισιάς, Κορυδαλλού, Νίκαιας, στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ του Ρέντη και στα ιδιωτικά ΙΕΚ «ΣΒΙΕ» και «Ιπποκράτειος».

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζει περιοδείες: Στην Πάτρα, στα νοσοκομεία Ρίου και Αγ. Ανδρέα, στις ειδικότητες νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών και ακτινολόγων των δημοσίων ΙΕΚ, στο ΚΕΚ «Euroteam», στο Ολυμπιακό ΚΕΚ και στο ΚΕΚ «Ερισμα». Στο Αγρίνιο, στο νοσοκομείο, στο ΚΕΚ «Τομή» και στο δημόσιο ΚΕΚ. Στο Μεσολόγγι, στο δημόσιο ΚΕΚ. Στην Κεφαλονιά, στο νοσοκομείο Αργοστολίου και στην ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής στο Αργοστόλι. Στη Ζάκυνθο, στο δημόσιο ΚΕΚ. Στον Πύργο, στο νοσοκομείο, στην ειδικότητα βοηθών μικροβιολόγου του ΕΙΚ, στο ΚΕΚ Ολυμπιακό και στο Ηλειακό ΚΕΚ.

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας προγραμματίζει περιοδείες στη Χαλκίδα στο νοσοκομείο και στη Νοσηλευτική της ΕΠΑΣ, στη Λαμία στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ, στο Τμήμα Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του δημοσίου ΙΕΚ, αλλά και στη Θήβα στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ