Τρίτη 26 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΥΝΑΪΔΗΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΥΝΑΪΔΗΣ
Φωτο 1

Στις 25 Μάρτη 2015 στο Πόζναν της Πολωνίας πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο στρατηγός ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒ ΜΠΑΡΤΣΙΚΟΦΣΚΙ, ο οποίος ήταν θερμός φίλος της Ελλάδας και των Ελλήνων, στην πράξη και όχι στα λόγια. Ηταν διεθνιστής. Σαν γιατρός ορθοπεδικός χειρουργός τα χρόνια 1949 - 1950 ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο 250 όπου νοσηλεύονταν τραυματίες του ΔΣΕ. Παρ' όλες τις δυσκολίες της τότε κατεστραμμένης από τον πόλεμο Πολωνίας εξασφάλισε στους τραυματίες πολύ καλές συνθήκες, όχι μόνο σε γιατρούς και μηχανήματα αλλά και στη διαβίωση.

Δεν περιοριζόταν μόνο στα καθήκοντα του διευθυντή, αλλά σαν χειρουργός ο ίδιος χειρούργησε πάνω από 100 τραυματίες. Τις χειρουργικές του υπηρεσίες πρόσφερε σαν επικεφαλής ομάδας Πολωνών χειρουργών και στη Β. Κορέα και το Βιετνάμ όπου οργάνωσε ορεινά χειρουργεία όταν αυτές οι χώρες είχαν δεχτεί την αμερικάνικη ιμπεριαλιστική επίθεση.

Ο Μπαρτσικόφσκι ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε κόψει την επαφή με την Ελλάδα και τους Ελληνες. Μιλούσε πάντα με ευλάβεια για τον ελληνικό πολιτισμό και αγαπούσε την Ελλάδα και τις ομορφιές της.

Στη μνήμη του, προσφέρω το ποσό των 60 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Χριστόφορος Ράπτης, 95 ετών, Μαχητής του ΔΣΕ,

Πόζναν Πολωνίας

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ρ. Λ.

φωτό 1

Ο σ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1952 και ήδη από πολύ νωρίς το 1976 εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Ολα αυτά τα χρόνια στάθηκε αταλάντευτος, πρωτοπόρος και σεμνός αγωνιστής που τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος από διάφορες θέσεις ευθύνης και χρεώσεις που του ανατέθηκαν. Ηταν ακλόνητος σε όλες τις δύσκολες στιγμές του κινήματος και του Κόμματος, σε κάθε μάχη έβαζε το δικό του λιθαράκι, αθόρυβα, σεμνά, κομμουνιστικά.

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα στις 9 Μάη 2014, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ιεράπετρας.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, προσφέρουμε 150 ευρώ στο Κόμμα μας.

Οι σύντροφοι και φίλοι του από την Ιεράπετρα και το Λασίθι

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΥ, συγγενείς του προσφέρουν, αντί στεφανιού, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Εμπορίου Υπηρεσιών της ΚΟΑ.

***

φωτό (Μυναΐδη) 1

Στη μνήμη των γονέων μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, του συζύγου μου ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΥΝΑΪΔΗ (φωτ.) που «έφυγε» από κοντά μας στις 20.5.2000, και του αδελφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ που «έφυγε» στις 2.3.2015, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου για τους αγώνες που κάνει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Παναγιώτα Μολογιάννη - Μυναΐδου


ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒ ΜΠΑΡΤΣΙΚΟΦΣΚΙ
ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒ ΜΠΑΡΤΣΙΚΟΦΣΚΙ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ