Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Νέα αναβολή

Αναβλήθηκε χτες για τις 19.4.2002 η δίκη των υπευθύνων του «Ριζοσπάστη» Δημήτρη Κουτσούμπα, διευθυντή, και Στέφανου Λουκά, εκδότη της εφημερίδας, που κατηγορούνται «για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου» μετά από δύο μηνύσεις του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Γιαννόπουλου.

Το Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε για τρίτη φορά (η πρώτη ήταν την 1.12.2000 και η δεύτερη στις 23.3.2001) να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του μηνυτή, ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο και, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του Αναστ. Δημητρούκας και Ιω. Μαντζουράνης, «μόλις εξήλθε από το νοσοκομείο, νοσηλεύεται ήδη και αδυνατεί να παραστεί». Απόντες ήταν, επίσης, άλλοι εννέα μάρτυρες κατηγορίας.

Η κατηγορία σε βάρος των υπευθύνων του «Ριζοσπάστη» αφορά σε δημοσιεύματα της εφημερίδας, το Δεκέμβρη του 1999, σχετικά με την αντιδικία μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και του υπερνομάρχη Αθήνας- Πειραιά Θεόδωρου Κατριβάνου για το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του πρώτου στην Εθνική Αντίσταση. Το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων στηριζόταν στα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στη δίκη με βάση τις καταγγελίες, τις δημόσιες δηλώσεις και τις καταθέσεις διαφόρων μαρτύρων, που έθεταν σε αμφισβήτηση την αντιστασιακή δράση του πρώην υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ