Παρασκευή 8 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων πραγματοποιήθηκε στο Ντονμπάς

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Ε. Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

Στις 5 Μάη 2015 στην περιοχή του Ντονμπάς πραγματοποιήθηκε συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων, για την ανταλλαγή απόψεων γύρω από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας και τα καθήκοντα των κομμουνιστών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας και της Κομμουνιστικής Εργατικής Οργάνωσης του Λουγκάνσκ και σ' αυτήν έλαβαν ακόμη μέρος το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ντονέτσκ, κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από ορισμένες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς κι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΚΚ Ιταλίας.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στα ιστορικά συμπεράσματα από την Αντιφασιστική Νίκη, στη στρατηγική του κομμουνιστικού κινήματος, στη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία που έχει γίνει πεδίο έκφρασης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τη στάση των κομμουνιστών που δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα επιλογής ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου. Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του ΚΚΕ, θα δημοσιεύσουμε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ