Παρασκευή 8 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διευρύνεται η καταδίκη κάθε δράσης για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Με ένα σθεναρό «όχι» στη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών απαντούν δεκάδες δήμοι, εργατικά συνδικάτα και σωματεία, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι κι άλλοι φορείς. Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή το ναρκωφεστιβάλ που διοργανώνουν η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΜΚΟ το Σάββατο 9 Μάη στην Αθήνα, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) από την πρώτη στιγμή εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και εκφράζοντας την αντίθεσή του απέναντι σε όσους, με τη δράση και την ανοχή τους, υπερασπίζονται την αντιεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».

Ηδη τα παραρτήματα του ΕΣΥΝ καταθέτουν το ψήφισμα σε Σωματεία, Δημοτικά Συμβούλια, Συλλόγους Γονέων κτλ.

Μέχρι τώρα το ψήφισμα του ΕΣΥΝ έχουν εγκρίνει οι:

Δήμος Περάματος, Δήμος Εορδαίας, Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ), Σωματείο Εργαζομένων «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας,Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ),Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ-ΝΑΤ),εννέα Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πάτρας (Χημικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Οικονομικού, Φιλολογίας, Μηχανολόγων Μηχανικών και ο Σύλλογος της Εστίας), οι σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ Πάτρας ΣΕΥΠ και ΣΤΕΦ, Σύλλογος Μεταπτυχιακών & Υποψήφιων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, Ενωση Γονέων Κορυδαλλού, Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου Περάματος.

«Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών "ελεύθερη επιλογή", η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα του ΕΣΥΝ που διεκδικεί:

  • Πρόληψη - θεραπεία - κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.
  • Τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
  • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.
  • Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ