Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Εφυγε» ο σ. Αριστείδης Αβραμίδης

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
φωτό 1

«Εφυγε» από κοντά μας, στις 16/04/2015, ο αγωνιστής σύντροφος Αριστείδης Αβραμίδης, γεννημένος, το 1939, από γονείς Πόντιους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Σε ηλικία πέντε χρόνων εξορίστηκε για τριάμισι χρόνια μαζί με τον αδελφό και τη μάνα του, η οποία πέθανε στους δύο πρώτους μήνες της εξορίας. Ο πατέρας του Γιώργος Αβραμίδης Αξιωματικός του ΔΣΕ που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο του απελευθερωτικού αγώνα, το 1949 δολοφονείται από προδοσία. Ο Αριστείδης έμεινε, έτσι, ορφανός από μάνα και πατέρα. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του στο ορφανοτροφείο Γρεβενών και στην επαγγελματική σχολή «Αριστοτέλης» της Θεσσαλονίκης, όπου πήρε και το πτυχίο του τεχνίτη επιπλοποιού.

Το 1959 ήρθε στη Λάρισα όπου εργάστηκε, φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και παντρεύτηκε τη σύντροφό του Αννα. Η δίψα του για μάθηση του έδωσε τη δύναμη να τελειώσει το νυχτερινό Γυμνάσιο στην Καλλιθέα και να συνεχίσει τις σπουδές του στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου πήρε το πτυχίο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού. Πάντα με την οικογένειά του που αγαπούσε τόσο πολύ και τη συντροφιά της μουσικής με το αγαπημένο του τρομπόνι. Σ' όλες τις πόλεις που έζησε συμμετείχε ως σολίστ στη Φιλαρμονική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έστησε στην Καλλιθέα το γραφείο του μαζί με τον ξάδερφό του Αντώνη Σεβαστιάδη και με την κοινωνική ευαισθησία που πάντα τον διέκρινε συμμετείχε στα κοινά. Ηταν αγαπητός όχι μόνο στους ποντιακούς συλλόγους που με περηφάνια συμμετείχε, αλλά και σ' όλους τους συμπολίτες.

Σ' όλα τα χρόνια της αγωνιστικής του διαδρομής δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Υποψήφιος με τους δημοτικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τη Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα στο Δήμο Καλλιθέας για τρεις τετραετίες (1990 - 2002).

Στον ύστατο αποχαιρετισμό από μέρους της ΚΟΒ Νεάπολης του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα, τονίστηκε για τη συνεισφορά του στο Κόμμα και το κίνημα:

...«Είμαστε περήφανοι για την προσφορά σου στο Κόμμα, στο λαϊκό κίνημα, στον αγώνα για το δίκιο του λαού, στην πάλη για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του για το σοσιαλισμό.

Δε θα ξεχάσουμε, σύντροφε Αριστείδη, την προσφορά σου στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό. Υπεράσπισες αταλάντευτα τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, στάθηκες ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του, δούλεψες για να ορθωθεί πάλι δυνατό μέσα στο λαό. ...Τίμησες μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής σου αυτά τα ιδανικά με την ιδιότητα και του μέλους του ΚΚΕ.

Η αγωνιστική σου αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της δράσης σου, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σένα, ας είναι μικρή παρηγοριά για τη σύντροφό σου Αννα, την κόρη σου Σοφία, το γαμπρό σου Θανάση και τα εγγόνια σου.

Καλό ταξίδι, σύντροφε Αριστείδη».

Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Φιλ/πολης, τα ανίψια του Ελένη, Βάσω, Γιώργος Αβραμίδη 200 ευρώ, Σεβαστιάδου Σοφία 50 ευρώ, Σεβαστιάδης Θωμάς 30 ευρώ, Πλιάτσικας Αποστόλης 20 ευρώ και η ΚΟΒ Νεάπολης - Φιλ/πολης 40 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ