Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να γίνει παιδιατρικό νοσοκομείο στον Πειραιά

Την ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στον Πειραιά αναδεικνύει με Ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Επισημαίνοντας ότι μαζικοί φορείς και οργανώσεις του λαϊκού κινήματος έχουν ήδη συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες υπογραφές που στηρίζουν αυτό το αίτημα και έχουν υποδείξει και το χώρο των πρώην Λιπασμάτων της Δραπετσώνας για την ανέγερση του Νοσοκομείου, επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

«Στην περιοχή του Πειραιά, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με πάνω από 500.000 κατοίκους, δεν υπάρχει δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, που αποτελεί ζωτική ανάγκη για τις λαϊκές οικογένειες του Πειραιά και τα παιδιά τους. Πολύ μάλιστα περισσότερο που οι παιδιατρικές κλινικές στα Νοσοκομεία Τζάνειο και Κρατικό Νίκαιας έχουν υποβαθμιστεί, δεν υπάρχουν γιατροί και ειδικότητες και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Μαζικοί φορείς, οργανώσεις γυναικών και του λαϊκού κινήματος συγκεντρώνοντας πολλές χιλιάδες μέχρι στιγμής υπογραφές, έχουν υποδείξει και το χώρο των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα για τη δημιουργία και κατασκευή του.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή απέναντι στην επείγουσα αυτή ανάγκη του λαού του Πειραιά; Προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έργο ενός αποκλειστικά δημόσιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην περιοχή με κονδύλια από τα διαρθρωτικά, περιφερειακά ταμεία και τα ταμεία συνοχής της ΕΕ, με χρήματα δηλαδή που προέρχονται από το λαϊκό εισόδημα;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ