Σάββατο 21 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του Α. Τάσσου

Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. η εκδήλωση στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Μιχάλη Αλεβίζο, αντιπρόεδρο της Εταιρίας Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» και ανιψιός του χαράκτη, στα εγκαίνια της Εκθεσης
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Μιχάλη Αλεβίζο, αντιπρόεδρο της Εταιρίας Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» και ανιψιός του χαράκτη, στα εγκαίνια της Εκθεσης
Με τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του Α. Τάσσου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Εταιρία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος», ξεκίνησε το αφιέρωμα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Α. Τάσσο.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Αυτή η σειρά των εκδηλώσεων της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη, αλλά κυρίως στην αγωνιστική προσφορά, την εικαστική και ευρύτερα πολιτιστική προσφορά του Α. Τάσσου. Πράγματι το χέρι του έβγαινε, δημιουργούσε μέσα από την καρδιά του κι αυτό αποτυπώνεται σε όλα αυτά τα έργα που βλέπουμε σήμερα εδώ στην έκθεση, που είναι ένα μικρό τμήμα της τεράστιας δουλειάς του μεγάλου έργου, που έχει ο Τάσσος Αλεβίζος».

Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν το μεγάλο χαράκτη, ο οποίος με το έργο του συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που σφράγισαν - και ως προς τη μορφή και ως προς το περιεχόμενο - την ελληνική Τέχνη του 20ού αιώνα. Πάντα παρών στις ανάγκες και τους αγώνες του λαού και του τόπου μας, απεικόνισε με το έργο του τον καθημερινό εργατικό και αγροτικό μόχθο του λαού. Τα ιδανικά, τις προσδοκίες. Το πλούσιο έργο του «καταγράφει» τη σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας, απαθανατίζει τους μεγάλους σταθμούς, τους αμέτρητους και πολύμορφους αγώνες, τις θυσίες, τους ήρωες - μάρτυρες μας.

Το αφιέρωμα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Τάσσο, στον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και την πολύτιμη προσφορά του στην Τέχνη και τη λαϊκή πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του. Το αφιέρωμα συνεχίζεται με την εκδήλωση τιμής στον Α. Τάσσο, τη Δευτέρα 23 Μάρτη και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145), στον Περισσό.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού, με θέμα τη στράτευση της ζωής και της τέχνης του Α. Τάσσου στα κομμουνιστικά ιδανικά.

Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός Τέχνης και Πρόεδρος της «Εταιρίας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος», που θα παρουσιάσει το έργο του μεγάλου χαράκτη μέσα από αντιπροσωπευτικά δείγματά του.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αντα Γόντικα, σπουδάστρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Χαράκτης Α. Τάσσος» του Τάκη Παπαγιαννίδη, μέσα από την οποία ο ίδιος ο Τάσσος μιλά για τη ζωή και το έργο του.

Η Εκθεση έργων του Α. Τάσσου συνεχίζεται έως τις 5 Απρίλη 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Θησείο - στάση μετρό «Κεραμεικός»).

Ωρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00, Δευτέρα κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ