Παρασκευή 6 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέντευξη για την απεργία πείνας κρατουμένων

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες κινήσεις αλληλεγγύης, στην οποία δήλωσαν τη στήριξη στα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας που έχουν καταδικαστεί με τον «τρομονόμο». Τα αιτήματά τους είναι η άμεση κατάργηση της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, των νόμων για τις φυλακές Γ' τύπου, των «κουκουλονόμων», καθώς και η αποφυλάκιση για λόγους υγείας του κρατούμενου Σάββα Ξηρού.

Συνήγοροι υπεράσπισης καταδικασμένων με τον «τρομονόμο» αναφέρθηκαν στο νομικό μοντέλο καταστολής που υπάρχει στη χώρα και «έρχεται κατευθείαν» από ΗΠΑ και ΕΕ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Λισαβόνας). Οι συνήγοροι ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι ταχύτατα πρέπει να καταργηθεί ο ειδικός νόμος 187Α, η χρησιμοποίηση ατελών μέσων για να καταδικάζονται μόνο όσοι τους έχει αποδοθεί το έγκλημα της λεγόμενης τρομοκρατίας. «Δεν μπορεί -ειπώθηκε χαρακτηριστικά- να λαμβάνεται και να χρησιμοποιείται ως μόνο μέσο το DNA για την καταδίκη κατηγορουμένων».

Στη συνέντευξη τέθηκε και το ζήτημα της ακραίας ποινικοποίησης οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων με τη σύλληψη και τη δίωξη της μητέρας και της γυναίκας των μελών της ΣΠΦ, Χρ. και Γ. Τσάκαλου.

  • Τυπικές ήταν οι απολογίες της 22χρονης και του 39χρονου που κατηγορούνται για το σχέδιο απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ