Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αρκετά πια με την Αντέλα»

Το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Δημήτρη Καρατζιά «Αρκετά πια με την Αντέλα», σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, παρουσιάζει από 16/2 - για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων - το θέατρο «Βικτώρια», στο BLACKBOX, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

Πρόκειται για τη φανταστική συνέχεια της ιστορίας του «Σπιτιού της Μπερνάρντα Αλμπα», του Λόρκα. Η παρεξηγημένη Μαρτίριο, τριάντα χρόνια μετά το θάνατο της μικρότερης αδερφής της, Αντέλα, σπάει τη σιωπή της και ξετυλίγει αργά και βασανιστικά το κουβάρι των τύψεων και των ενοχών που την καταδιώκουν. Επισκέπτεται ξανά τον τόπο και το χρόνο του εγκλήματος, αναπαριστά, βήμα βήμα, τα γεγονότα και αναζητά την κάθαρση μέσα από ένα επώδυνο ταξίδι μνήμης.

Η απροσδόκητη «εισβολή» μιας νεαρής κοπέλας στο σκοτεινό σπίτι των Αλμπα, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει μυθικές διαστάσεις για τους κατοίκους της κλειστής κοινωνίας, γίνεται η αφορμή να ανοίξει το επτασφράγιστο κουτί της Πανδώρας, που θα παρασύρει τελικά και τις δύο σε μια δίνη επιστροφής στο παρελθόν, ξαναζωντανεύοντας στιγμές και πρόσωπα που «ξεκολλάνε» από τους τοίχους του σπιτιού και ξεχύνονται ορμητικά στο παρόν, αποκαλύπτοντας μυστικά και ψέματα, καταπιεσμένα ένστικτα και απαγορευμένα πάθη.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης. Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη. Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Λυντζέρης. Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας. Βίντεο παράστασης: Νίκος Λιβαθινός. Διανομή: Μαρτίριο: Αθηνά Τσιλύρα, Πόνθια: Νίκη Αναστασίου, Αγκούστιας: Κική Μαυρίδου. Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Γκόνη, Μάγδα Κόρπη, Σεβίνα Μαραγκού και Νάντια Πυθαρά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ