Σάββατο 24 Γενάρη 2015 - Κυριακή 25 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίνουμε μάχη για οργάνωση και συντονισμό σε δύσκολες συνθήκες

Συνέντευξη με την Εφη Χαλιού, πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής

Για τις εξελίξεις στον κλάδο του χρηματοπιστωτικού, τις συνέπειες που έχουν αυτές για τους εργαζόμενους και τη δράση που αναπτύσσει το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Εφη Χαλιού, πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

***

-- Ποιες είναι οι βασικές εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζών;

-- Το τραπεζικό τοπίο έχει αλλάξει πολύ, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια. Κυρίως μέσα στην καπιταλιστική κρίση, προχώρησαν όλες οι αναδιαρθρώσεις που είχαν προαναγγελθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πιο πριν δεν είχαμε εισπράξει τα πρώτα μηνύματα από τις διεργασίες για τη θωράκιση του τραπεζικού κεφαλαίου. Πριν από την κρίση είχαμε ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, χειροτέρευση των μισθών και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η κρίση συνέβαλε καθοριστικά στην ένταση και επέκταση αυτών των αλλαγών.

Πριν από δύο χρόνια, οι τράπεζες στην Ελλάδα ήταν 13. Η καπιταλιστική κρίση επιτάχυνε τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στον κλάδο. Με αυξήσεις στα μετοχικά τους κεφάλαια, οι τράπεζες καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου μας αλλά έβαλαν χέρι και στα ταμεία εργαζομένων όλων των υπόλοιπων κλάδων, που συμμετείχαν στη αγορά μετοχών.

Από παλιότερη κινητοποίηση του Σωματείου εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό
Από παλιότερη κινητοποίηση του Σωματείου εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό
Μετά από αυτές τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, οι τραπεζοϋπάλληλοι βρέθηκαν να εργάζονται είτε σε άλλον εργοδότη, όπου δεν «πετύχαινε» η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως έγινε για παράδειγμα στην Probank, που εξαγοράστηκε από την Εθνική, είτε με χειρότερους όρους.

-- Πώς διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο;

-- Σήμερα, μετά τις συγχωνεύσεις και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή η ΕΕ και η ΕΚΤ, διαμορφώθηκαν τέσσερις ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι: Ο όμιλος Πειραιώς, ο οποίος άνοιξε ουσιαστικά το χορό των εξαγορών, βάζοντας στο χέρι το «καλό» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας. Ο όμιλος γιγαντώθηκε με την εξαγορά ορισμένων μεγάλων τραπεζών, όπως η ΜΑΡΦΙΝ, η Κύπρου και η Millennium.

Επίσης, ο όμιλος της ΑΛΦΑ, που εξαγόρασε την Εμπορική, για να ακολουθήσει η χειροτέρευση των εργασιακών και ασφαλιστικών όρων των συναδέλφων, η Eurobank, στην οποία χαρίστηκε ουσιαστικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Εθνική, που εξαγόρασε την Probank και την FBB.

-- Αναφέρατε ήδη ότι όλες αυτές οι διεργασίες έγιναν σε βάρος των εργαζoμ;eνων στις τράπεζες. Μπορείτε να μας δώσετε κάποια πιο συγκεκριμένα παραδείγματα;

-- Μεγάλος αριθμός τραπεζοϋπαλλήλων βρέθηκαν εκτός κλάδου με «εθελούσιες εξόδους», περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι στο τελευταίο δίχρονο. Τα κενά που δημιουργήθηκαν, οι τράπεζες τα κάλυψαν με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους, με μισθούς πολύ χαμηλότερους από την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ και χωρίς συγκροτημένα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η Εφη Χαλιού
Η Εφη Χαλιού
Εργασίες, που καλύπτονταν μέχρι πρότινος από τους τραπεζοϋπαλλήλους, τώρα δίνονται ως «εξωτερικές δουλειές», κυρίως σε εισπρακτικές εταιρείες, ή «βγαίνουν» από τη δουλειά συναδέλφων που εργάζονται με χειρότερους μισθολογικούς όρους σε θυγατρικές εταιρείες των τραπεζών. Οσο περισσότερο ανοίγει η όρεξη του κεφαλαίου τόσο λιγοστεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τα θετικά αποτελέσματα στους ισολογισμούς των τραπεζών, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, συνοδεύτηκαν από μείωση του λειτουργικού κόστους, στο οποίο συνυπολογίζεται ο μισθός και το εισόδημά μας, το λεγόμενο «εργασιακό κόστος».

Οι τραπεζίτες μείωσαν μισθούς μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις και την κλαδική ΣΣΕ, άλλαξαν το ωράριο εργασίας, εντατικοποίησαν τη δουλειά, αντικατέστησαν το προσωπικό με φτηνότερους υπαλλήλους, που στην πλειοψηφία τους είναι ασυνδικάλιστοι και δεν έχουν πείρα από αγώνες. Αυτό το πέτυχαν, κάνοντας χρήση όλης της αντεργατικής νομοθεσίας που τους πρόσφεραν οι κυβερνήσεις, μέσα και έξω από μνημόνια. Καθοριστική, όμως, ήταν η συμβολή και της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του κλάδου.

-- Πείτε μας δυο λόγια παραπάνω για τη στάση της ΟΤΟΕ και των επιχειρησιακών σωματείων;

-- Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχουν βάλει πλάτη σε όλες τις αντεργατικές εξελίξεις. Αυτοί υπέγραψαν ΣΣΕ με μειώσεις μισθών, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο περιθώριο και χάρισαν στους τραπεζίτες μια σειρά δικαιωμάτων, όπως το ωράριο.

Να σκεφτείτε ότι τη μέρα που η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής αποφάσιζε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, αυτές οι πλειοψηφίες έφτασαν στο σημείο να οργανώνουν στάση εργασίας και κινητοποίηση με αίτημα την επιτυχία της αύξησης! Η λογική της ταύτισης των συμφερόντων του εργοδότη με αυτά των εργαζομένων στο απόγειό της...

Η στάση των επιχειρησιακών σωματείων είναι, επίσης, αποκαλυπτική. Εδώ πρέπει να σταθούμε και στο ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κατά τα άλλα κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, όμως σε πολλές περιπτώσεις συνηγόρησαν στην πράξη είτε στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είτε στην επιτυχία των «εθελούσιων» εξόδων. Σε κάθε περίπτωση, οι δυνάμεις αυτές έχουν ευθύνη για την καλλιέργεια κλίματος αναμονής και αποδοχής του «μικρότερου κακού» από τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

-- Πώς στάθηκε το κλαδικό Συνδικάτο απέναντι στις εξελίξεις; Είχε αποτελέσματα η δράση του;

-- Το Σωματείο μας, από την πρώτη στιγμή, ανέπτυξε δράση για την οργάνωση και το συντονισμό των εργαζόμενων στον κλάδο, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ώστε να μπουν εμπόδια στα μέτρα που έπεφταν βροχή. Ο αρνητικός συσχετισμός δε μας απέτρεψε ούτε στιγμή από αυτή την προσπάθεια. Από την εξαγορά της Αγροτικής και την καταπάτηση του ωραρίου σε μια σειρά τράπεζες (ΑΛΦΑ, Πειραιώς, Εθνική), μέχρι τις απολύσεις στη «Mellon» και τη «First Data», τη χειροτέρευση των εργασιακών όρων στη Eurobank Καλλιθέας και αλλού, το Σωματείο μας πήρε πρωτοβουλίες και οργάνωσε αγώνες σα να ήταν αυτό πλειοψηφία στον κλάδο.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις είχαμε θετικά αποτελέσματα. Αλλού αποτρέψαμε απολύσεις, στη «Mellon», με τη συμβολή μας, υπογράφτηκε επιχειρησιακή σύμβαση με αύξηση μισθών. Συχνά οι παρεμβάσεις μας δημιουργούσαν ανησυχία, ακριβώς επειδή πάντα επιδιώκαμε να γίνει συνείδηση στους ίδιους τους συναδέλφους ότι συντονισμένα και ενωμένοι πρέπει να δώσουμε την απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

Αναγκαστικά, το βάρος έπεσε στους ασυνδικάλιστους συναδέλφους, στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις κλπ. Ακριβώς γι' αυτό, επιμείναμε και πετύχαμε σε χώρους, όπως η «Mellon», η «First Data» και η Eurobank Καλλιθέας, να στήσουμε σωματειακές επιτροπές, που είχαν πρωτόβουλη δράση, έκαναν παρεμβάσεις, απέτρεψαν αντεργατικά μέτρα.

-- Πού ρίχνετε το βάρος στη δράση του Σωματείου και τι δυσκολίες συναντάτε;

-- Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στο να αποκτήσει πόδια το Σωματείο μας στο σύνολο του κλάδου, σε επιχειρήσεις που σήμερα δεν έχουμε δυνάμεις. Δουλέψαμε στο να συμμετέχουν περισσότερα μέλη στις εκδηλώσεις, τις Γενικές Συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις του Σωματείου, σε όλη τη ζωή και τη δράση του. Εχει σημασία το Σωματείο να το νιώθουν οι εργαζόμενοι δικό τους, να δουλεύουν για τις επιτυχίες του, να συμβάλουν στη δράση του. Η ενεργή συμμετοχή όλων είναι βασικό συστατικό της σωστής λειτουργίας του συνδικάτου.

Αν και έχουν γίνει βήματα στη δράση των Σωματειακών Επιτροπών, ωστόσο είμαστε πίσω από το στόχο να πετύχουμε μια καλή και σταθερή λειτουργία αυτών των Επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι βασικό το Συνδικάτο να γίνει ο πόλος συσπείρωσης και συνδικαλιστικής έκφρασης του ανοργάνωτου κόσμου που μπαίνει στις τράπεζες. Aλλά και ο συνεκτικός κρίκος στην πολυδιάσπαση που επικρατεί στον κλάδο, αφού σε κάθε τράπεζα υπάρχουν πάνω από 2 ή και 3 επιχειρησιακά σωματεία. Αυτή η πολυδιάσπαση ενισχύει επί της ουσίας την παρέμβαση των τραπεζιτών στο κίνημα, προκειμένου να το κρατούν χειραγωγημένο στα δικά τους συμφέροντα.


Χ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέσπασε δέσμευση της εργοδοσίας για αλλαγές στις νέες Συμβάσεις(2022-12-22 00:00:00.0)
Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία στη ΝΕΧΙ(2022-11-30 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν αύριο με απεργία τη μάχη για τη Συλλογική Σύμβαση(2019-07-17 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην «PD Solutions»(2019-07-10 00:00:00.0)
Εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων και κοινής δράσης(2019-06-06 00:00:00.0)
Τους ανησυχεί η δράση των ταξικών δυνάμεων(2011-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ