Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Βράβευση για το Διαγωνισμό Αφίσας και Φωτογραφίας

Από την εκδήλωση βράβευσης
Από την εκδήλωση βράβευσης
Η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» πραγματοποίησαν εκδήλωση για τους φωτογράφους, γραφίστες, εικαστικούς και άλλους δημιουργούς που πήραν μέρος στο Διαγωνισμό Αφίσας και Φωτογραφίας, τον οποίο είχαν προκηρύξει για το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Οπως σημείωσε στην εκδήλωση ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια ακόμα πιο επισταμένα να αναβαθμιστεί συνολικά το Φεστιβάλ. Οχι μόνο οι κεντρικές του εκδηλώσεις, αλλά πώς θα απλώνει μέσα σε όλη τη χρονιά και πώς θα αγκαλιάσει όλες τις μορφές της Τέχνης. Της Τέχνης που προβάλλει το κοινωνικά χρήσιμα κι αναγκαίο. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, όπου αναδείχθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι δημιουργοί, αλλά και ότι αυτός ο διαγωνισμός αποτελεί παρακαταθήκη, αφού ώθησε σε κίνηση, δόθηκαν «ευκαιρίες δημιουργίας». Η συζήτηση έκλεισε με υπενθύμιση και προτροπή από μεριάς της ΚΝΕ στους νέους δημιουργούς για τον ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύσσει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τη διαμόρφωση λογότυπου, το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ, όπως αυτά εκφράζονται στο σύνθημα ΚΚΕ 100 χρόνια. Με το λαό για το σοσιαλισμό! «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος» (Γ. Ρίτσος).

Οι τρεις καλύτερες αφίσες που επέλεξε η Κριτική Επιτροπή, πήραν ως έπαθλο την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» για τον Σικέιρος. Ολοι οι συμμετέχοντες έλαβαν ως αναμνηστικό μια ψηφιακή ανατύπωση του έργου «Οι μπουρλοτιέρηδες του Ολύμπου» του εικαστικού Δημήτρη Κατσικογιάννη.

Ολες οι αφίσες και οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (efestival.kne.gr).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ