Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Καταγγελία για κουκούλωμα

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούνται από καταγγελία που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα ότι η δικογραφία για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιούλη 2013, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, έχει σταλεί στο αρχείο αγνώστων δραστών από τις 20/8/2014.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου για παραπομπή των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της ένταξης ή και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, που κατατέθηκε στις 16 Οκτώβρη 2014, αναφέρει ρητά την επίθεση στο «Συνεργείο» από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και η πρόταση παραπομπής των Λαγού και Αγιοβλασίτη αφορά και τη συγκεκριμένη επίθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην πρόταση, οι δύο αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στην οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή μοτο-πορεία κατά του «Συνεργείου». Η οργάνωση της συγκεκριμένης επίθεσης από τη Χρυσή Αυγή προκύπτει, εκτός των άλλων, και από το πλούσιο ανακριτικό υλικό, όπως από το διάλογο μέσω facebook του Δ. Αγιοβλασίτη με τον Ι. Καζαντζόγλου, βασικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Οπως, επίσης, αναφέρεται στην πρόταση Ντογιάκου, «πρόδηλη είναι και η ανάμειξη στο περιστατικό αυτό και μάλιστα με ρόλο διοργανωτή του βουλευτή του "ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" Ιωαν. Λαγού». Τέλος, όπως σημειώνεται από τον εισαγγελέα, η παρουσία του Λαγού στο χώρο των επεισοδίων, κατά την ώρα της επίθεσης, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εντοπίστηκε και καταγράφηκε εκεί το υπ' αριθ. κυκλοφορίας ΙΜΧ - 7284 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε μετά από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε, ήταν μισθωμένο από τη Βουλή των Ελλήνων και είχε παραχωρηθεί, από 5-7-2012, στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου έκρινε αθώο τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση καθώς και 10 ακόμα χρυσαυγίτες για την επίθεση στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ