Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Αναξιοποίητο επιστημονικό προσωπικό

Στην Πυροσβεστική προσλαμβάνεται επιστημονικό δυναμικό που δεν αξιοποιείται σε τομείς της ειδικότητάς του. Αυτό καταγγέλλει με σχετική Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ.

Η Ερώτηση που υποβάλλεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλια, και αναφέρεται στις μεταθέσεις και στην αξιοποίηση των δόκιμων πυροσβεστών, επισημαίνει ότι:

«Στις 31 Δεκέμβρη 2012 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1379, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η κύρωση πινάκων των επιτυχόντων υποψήφιων Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχετικό ΦΕΚ, αναφέρεται ότι στην Κατηγορία Α - Νομικής ΑΕΙ προσελήφθησαν τρεις (3) Δόκιμοι Πυροσβέστες, στην Κατηγορία Α - Οικονομικών Επιστημών ΑΕΙ προσελήφθησαν δέκα (10), στην Κατηγορία Α - Πολιτικών Μηχανικών πέντε (5), στην Κατηγορία Α - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών πέντε (5), στην Κατηγορία Α Δασολογίας ΑΕΙ πέντε (5), στην Κατηγορία Α - Πληροφορικής ΑΕΙ δέκα (10), στην Κατηγορία Α - Πληροφορικής ΑΤΕΙ δέκα (10), στην Κατηγορία Α - Δασοπονίας ΑΤΕΙ πέντε (5) και στην Κατηγορία Α - Οικονομικών Επιστημών ΑΤΕΙ δέκα (10).

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των Δοκίμων Πυροσβεστών στη Σχολή Πυροσβεστών, ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις τους.

Υποστηρίζουμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ανάγκη να παρακολουθεί την αλματώδη πρόοδο των επιστημών και τις τεχνολογικές ανακαλύψεις και εφαρμογές. Να ενσωματώνει στη λειτουργία και τη δράση του, όλες εκείνες τις επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις και όλα τα απαραίτητα τεχνικά και επαγγελματικά εφόδια, έτσι ώστε να καθίσταται ικανό να εκπληρώνει με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή του, για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού μας, του δασικού πλούτου. Παράλληλα, να εξασφαλίζονται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, για την εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας για την προστασία της ζωής του προσωπικού.

Αλλωστε, είναι δεδομένη, ήδη, η συνεργασία επιστημονικών ιδρυμάτων με την Πυροσβεστική σε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε αστικές και δασικές εκτάσεις, διαρροή τοξικών αερίων και χημικών ουσιών, πλημμυρών, σεισμών, κατολισθήσεων, κ.ά.

Ωστόσο, το επιστημονικό δυναμικό που προσελήφθη ανά κατηγορία με το σχετικό διαγωνισμό, αντί να αξιοποιηθεί στο επιστημονικό αντικείμενο και στην επιστημονική κατηγορία που το σχετικό ΦΕΚ τους έχει τοποθετήσει, μετατέθηκε σε μάχιμες υπηρεσίες.

Ερωτάται ο υπουργός, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αξιοποίηση του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού στο επιστημονικό του αντικείμενο και αν ναι με ποιο τρόπο και πότε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια(2012-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ