Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ - ΕΙΔΥΛΛΙΑ
Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα

Ο Μπάμπης Θεοδώρου
Ο Μπάμπης Θεοδώρου
Μια βδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές στη Μάνδρα, σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μπάμπης Θεοδώρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Μπ. Θεοδώρου, καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε ότι αυτή αποτελεί εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα και αναφέρθηκε εκτενώς στις διεκδικήσεις των κομμουνιστών για το δήμο, όπως η μείωση των δημοτικών τελών, ο αγώνας για να μην κλείσει η παιδιατρική κλινική του «Θριασίου», τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ά.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η περιοχή μας βρίσκεται στο μάτι των μεγάλων επιχειρήσεων για τη δημιουργία μονάδων αποθήκευσης χημικών αποβλήτων, εργοστασίων επεξεργασίας σκουπιδιών, ανεμογεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας στα βουνά και οικοδομικών φιλέτων στις παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου. Στην προσπάθεια αυτή θα πιέσουν τους δήμους να συναινέσουν στις αδηφάγες ορέξεις τους. Εμείς παλεύουμε ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων. Ζητάμε να μην υλοποιηθούν τα σχέδια για χωματερή χημικών αποβλήτων στο Μελετάνι».

Υπογράμμισε ακόμα ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετέτρεψε το βήμα που της έδωσε ο λαός στο Δημοτικό Συμβούλιο σε βήμα για να ακούγεται η δική του φωνή. «Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα (...) Καλούμε το λαό της Μάνδρας - Ειδυλλίας να στηρίξει τους δοκιμασμένους αγωνιστές που θα είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα», τόνισε.

Ο Γ. Πρωτούλης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πρέπει ο κόσμος της δουλειάς να ξαναδεί τους εκλεγμένους του ΚΚΕ, το ίδιο το ΚΚΕ με τα στελέχη του, τους απλούς ανθρώπους της δουλειάς, από τους οποίους απαρτίζεται και το ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες εκλογές. Ποιος άλλος ασχολήθηκε με την οργάνωση της πάλης του λαού; Ποιος αποκαλύπτει ότι χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό δεν πρόκειται να δει χαΐρι ο τόπος; Πολύ περισσότερος κόσμος έχει συμφέρον να στηρίξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση", να είναι πολύ περισσότεροι οι κομμουνιστές αγωνιστές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Παίρνοντας το λόγο, ο Δ. Κουμπούρης στάθηκε μεταξύ άλλων στη στάση των εκλεγμένων κομμουνιστών σε όργανα της Τοπικής Διοίκησης: «Εκεί που εκλέχθηκαν κομμουνιστές δήμαρχοι από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, να οργανώσουν την πάλη του λαού. Εχει μεγάλη σημασία να εκλέγονται οι κομμουνιστές για να μπορούν να δίνουν τη μάχη για τα λαϊκά προβλήματα και να οργανώνουν την αντίσταση στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές. Εχει σημασία ιδιαίτερη οι δυνάμεις που στηρίζονται από το σύστημα να δέχονται ήττα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ