Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Οι εκπαιδευτικοί να σταθούν δίπλα στους μαθητές

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι

Σε κινητοποίηση για την καταδίκη του αυταρχισμού ενάντια στους μαθητές καλεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους φορείς των γονιών, δηλώνοντας: «Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τις απειλές, την τρομοκρατία και καλεί κάθε εκπαιδευτικό να σταθεί δίπλα στους μαθητές, καλώντας «να γίνουμε όλοι μια γροθιά, γονείς - εκπαιδευτικοί και μαθητές». Οπως τονίζει, «κυβέρνηση - εισαγγελείς - αστυνομία έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω στους μαθητές. Με συλλήψεις, εγκυκλίους, ακόμα και ξυλοδαρμούς. Από κοντά και οι γνωστοί "αγανακτισμένοι" γονείς, που έκαναν πάλι την εμφάνισή τους.

Η κυβέρνηση μιλά για "αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών", την ίδια ώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ακόμα χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα! Την ώρα που το ίδιο το υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι δε θα καλύψει όλα τα κενά, τα σχολεία θα λειτουργούν "με επάρκεια κι όχι με πληρότητα", γιατί δε δίνουν χρήματα για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση εγκληματεί ενάντια στα παιδιά! Αναρωτιόμαστε όμως, γι' αυτό το έγκλημα ποιος θα πληρώσει; Εισαγγελική εγκύκλιος ζητάει από τους καθηγητές να γίνουν ακόμα και καταδότες και να αναφέρουν στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους πρωταίτιους των καταλήψεων...!

Ταυτόχρονα, απειλούν τους γονείς των μαθητών που κινητοποιούνται, με την κατηγορία της "παραμέλησης ανηλίκου". Καταδιώκουν τους μαθητές που διαπράττουν το "έγκλημα" του αγώνα και της διεκδίκησης!», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ότι «οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Δεν πραγματοποιούν "εθιμοτυπικές" κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Παιδείας. Εχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Ξεσηκώνονται ενάντια στο "νέο Λύκειο" και την "τράπεζα θεμάτων" (ή αλλιώς "τράπεζα θυμάτων" όπως την αποκαλούν οι μαθητές), ενάντια σε ένα σχολείο - εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει.

Οι μαθητές ξεσηκώνονται γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα "ιδιαίτερα" και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβερνήσεις - ΕΕ και πλουτοκρατία τούς ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ