Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (ΔΘΠ - Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ. 210.4143.310 - 320). «Παράνομα φιλιά - Κόκκινα φανάρια» είναι ο τίτλος της παράστασης που φιλοξενεί η Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ (έκανε πρεμιέρα στις 17/10), σε κείμενο, σκηνοθεσία, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Νίκου Μαστοράκη. «Ενα έργο αφιερωμένο στους άγνωστους πρωταγωνιστές της ζωής - σημειώνει ο Ν. Μαστοράκης -, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου που τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Πειραιά»... από το λιμάνι ως την Πειραϊκή, κι από τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία ως την οδό Νοταρά, εκεί όπου τα κορίτσια περίμεναν καθημερινά ν' ακούσουν το σφύριγμα του πρώτου πλοίου. Ο Πειραιάς στη δεκαετία του '50. Το λιμάνι και οι γειτονιές, τα μπάνια στην ακτή Δηλαβέρη, τα ρεμπέτικα, η Μάντρα με τον θρυλικό Μπέμπη, οι μεροκαματιάρηδες, η Τρούμπα, οι πόρνες και οι κυρίες, ο Ολυμπιακός... Εικόνες βγαλμένες από τη δεκαετία του '50, ήχοι, μουσικές, μνήμες. Παίζουν: Δημήτρης Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης.

Το διάσημο παγκοσμίως Theatre des Bouffes du Nord παρουσιάζει στο ΔΘΠ την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπρουκ με την Ελληνίδα βραβευμένη σαιξπηρική ηθοποιό Κάθριν Χάντερ, από 2 έως 6 Δεκέμβρη. Ο Πίτερ Μπρουκ στην «Κοιλάδα των εκπλήξεων» εξερευνά τις εντυπωσιακές εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουν τον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό φως. Θέμα του οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Με ελληνικούς υπότιτλους.

Το Εθνικό Θέατρο Παλαιστίνης παρουσιάζει στο ΔΘΠ την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αντέλ Χακίμ. Η παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Theatre des Quartiers d' Ivry, κερδίζοντας το Βραβείο Κριτικών 2012, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα (οι ακριβείς ημερομηνίες της παράστασης θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ