Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο για υποχρηματοδότηση και ελλείψεις

Διήμερο αγωνιστικής δράσης, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών και Ιστορικού - Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) καθώς και Επιτροπές Αγώνα του (ΕΚΠΑ) που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με σύνθημα: «Θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!».

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, Πέμπτη, διοργανώνουν στις 9 π.μ. μαζική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια, ενώ αύριο Παρασκευή, διαδηλώνουν στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μαθητές.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΕΚΠΑ προτάσσουν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί τα ιδρύματα να λειτουργούν όλο και περισσότερο ανταποδοτικά και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αναδεικνύουν τις συνέπειες αυτής της κατάστασης που έχει άμεσο αντίκτυπο στους φοιτητές και τις σπουδές τους: Ελλείψεις σε υποδομές και καθηγητές, συνωστισμός σε αίθουσες και εργαστήρια, απειλή για τους πρωτοετείς που περιμένουν να μετεγγραφούν ότι θα χάσουν το 1ο εξάμηνο, διαρκής αφαίμαξη του οικογενειακού εισοδήματος, αφού χρειάζεται να πληρώνουν για σίτιση, μετακινήσεις, υλικά, σημειώσεις κ.ά.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερο, εταιρείες αναλαμβάνουν κομμάτια της λειτουργίας των σχολών, εταιρείες αναλαμβάνουν την καθαριότητα και απολύονται καθαρίστριες, εταιρεία security αναλαμβάνει τη φύλαξη των σχολών κ.ο.κ.

Οι φοιτητές διατρανώνουν την απαίτησή τους για:

  • Επαρκή χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε ένα ευρώ από τους φοιτητές για σίτιση, στέγαση, βιβλία, σημειώσεις, αναλώσιμα, μεταφορές.
  • Ακίνητα των Ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους. Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία.
  • Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία - Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία.
  • Οι πρωτοετείς που θα πάρουν μεταγραφή να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια. Να μην χάσει κανείς το Α' εξάμηνο.
  • Να φύγουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τις σχολές. Εξω η εταιρεία SECURITY από το ΕΚΠΑ!
  • Να μην περάσουν οι νέοι οργανισμοί των ιδρυμάτων που εφαρμόζουν τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο.

Καμία διαγραφή φοιτητή που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ