Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Αξίωσαν αίθουσες για να κάνουν μάθημα τα παιδιά

Στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου μετέβησαν χτες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, προκειμένου να συναντηθούν με τον ΓΓ της, Γιώργο Διδασκάλου (ο οποίος απουσίαζε αν και είχε ενημερωθεί για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας έγκαιρα), για να του θέσουν το μείζον ζήτημα κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των σχολείων.

Η συνάντηση έγινε με έναν εκ των Γενικών Διευθυντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Αρχικά ο Δήμαρχος τόνισε ότι της συνάντησης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και της προσπάθειας για συνάντηση με τον κ. Διδασκάλου έχουν προηγηθεί άλλες στην Αθήνα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, με τους καθ' ύλην αρμοδίους (υπουργείο Παιδείας και ΟΣΚ), στους οποίους τέθηκε το επείγον ζήτημα της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των σχολείων με προκάτ αίθουσες διδασκαλίας και, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν υποσχέσεις για άμεση λύση, το πρόβλημα παραμένει αν και φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου. Ο ΟΣΚ, μάλιστα, πριν από 25 μέρες -είπε ο Δήμαρχος- δήλωσε ανέτοιμος και δεσμεύτηκε ότι θα ψάξει να βρει αίθουσες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα.

Ο Δήμαρχος, αφού επεσήμανε ότι υποχρέωση από το νόμο για να δώσει λύση στο θέμα έχει το υπουργείο Παιδείας αλλά δυστυχώς καθυστερεί χαρακτηριστικά, ξεκαθάρισε αφήνοντας αιχμές και για τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης:

«Επειδή έχουμε και πονηρούληδες που μετατοπίζουν τις ευθύνες, ξέρουμε κι άλλους τρόπους για να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούνται ο λαός της Πάτρας και τα παιδιά του. Μέχρι σήμερα ήμασταν πολύ ευγενικοί, ο κύκλος αυτός όμως έκλεισε. Τέλειωσαν οι εκκλήσεις, οι παρακλήσεις και οι ενημερώσεις. Απαιτούμε... fast track και για τη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας. Αυτό το διάστημα που είμαστε Δημοτική Αρχή χορτάσαμε καφέδες, με τους οποίους νομίζουν κάποιοι ότι κλείνει έτσι μια υπόθεση. Σας ενημερώνουμε, και ενημερώστε και τον κ. Διδασκάλου, ότι ο κύκλος με τους καφέδες και τα χαμόγελα έκλεισε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος. Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Παναγιωτόπουλο:

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι και δεν κάνουν τίποτα. Εχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της ευγένειας. Αγνοείται όμως ο λαός της Πάτρας και οι ανάγκες του.

Το σημερινό βήμα είναι το τελευταίο που γίνεται με αυτήν τη μέθοδο. Μας κάνει δε εντύπωση που απουσιάζει ο κ. Διδασκάλου αν και γνώριζε την επίσκεψή μας. Τα παιδιά μας, όμως, είτε κάνουν μάθημα σε διαδρόμους είτε δεν κάνουν καθόλου.

Εμείς, βέβαια, καταλαβαίνουμε πού το πάνε κάποιοι. Σκόπιμα παραπληροφορούν τον κόσμο λέγοντας ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση να τοποθετήσει τις προκάτ αίθουσες. Αλλά εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε με τον ίδιο χαβά. Εχει αλλάξει ο βιολιτζής».

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συνοδεύονταν από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Συλλόγων Διδασκόντων, Διευθυντές Σχολείων που αντιμετωπίζουν κτιριακά προβλήματα αλλά και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, καθώς και των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Τα σχολεία του Δήμου Πατρέων που έχουν ανάγκη από τις προκάτ αίθουσες είναι το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το Λύκειο Ρίου, το 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 41ο Νηπιαγωγείο Πατρών, το Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το Δημοτικό Σχολείο Μιντιλογλίου και το Μουσικό Σχολείο Πατρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ