Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FOOTBALL LEAGUE
Πρεμιέρα σε θολό τοπίο

Με την παρουσία της ΑΕΚ να δίνει τη δική της αίγλη στη φετινή διοργάνωση, τα προβλήματα των περισσότερων ομάδων να καθιστούν ρευστό το τοπίο για το τι... μέλλει γενέσθαι κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τον έντονο ανταγωνισμό εξαιτίας των φετινών ειδικών συνθηκών, το πρωτάθλημα της Football League κάνει αύριο την ουσιαστική πρεμιέρα. Και αυτό γιατί τυπικά η αυλαία άνοιξε χτες με δυο παιχνίδια, ωστόσο το «κυρίως πιάτο» της 1ης αγωνιστικής την Κυριακή είναι αυτό που σηματοδοτεί την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Το οποίο βέβαια συνεχίζει να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί καθώς τα προβλήματα στο οικονομικό τομέα των περισσότερων ομάδων ήταν αυτά που αρχικά έκαναν ορατό το ενδεχόμενο της αναβολής μέχρι τελικά να επιλεχθεί η λύση της διεξαγωγής των 6 πρώτων αγωνιστικών και μετά βλέπουμε... Σημειώνεται πως ήδη έχουν αποχωρήσει από τη διοργάνωση δυο ομάδες, ο Αρης, που προτίμησε να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική για λόγους οικονομικής εκκαθάρισης (διάλυση της ΠΑΕ) και η Δόξα Δράμας. Ετσι, μετά τις απαραίτητες ανακατατάξεις οι δύο όμιλοι της κατηγορίας θα διεξαχθούν με 13 ομάδες ο καθένας (και όχι 14 όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί).

Βαριά ονόματα για άνοδο... υποβιβάζεται η μισή κατηγορία

Στο αγωνιστικό μέρος πάντως οι ισορροπίες θεωρούνται λεπτές, με τα προγνωστικά να κάνουν λόγο για έντονο συναγωνισμό αφού δεν είναι και λίγα τα βαριά ονόματα στην κατηγορία και στους δυο ομίλους που στοχεύουν στην άνοδο (ΑΕΚ, Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής, Απόλλων 1926, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή), ενώ ούτε η παρέα των αουτσάιντερ υστερεί (Χανιά, Παναιγιάλειος, Αιγινιακός, Ηρακλής Ψαχνών κ.λπ.). Ωστόσο εκείνο που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας είναι το σύστημα διεξαγωγής καθώς φέτος δύο είναι αυτοί που θα πάρουν την άνοδο και όχι τρεις, όπως άλλες χρονιές, εξαιτίας της μείωσης των ομάδων από την επόμενη χρονιά στη Super League (θα υποβιβαστούν τρεις). Η άνοδος θα καθοριστεί μέσω των πλέι οφ όπου θα μετάσχουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου, με τις ομάδες που θα τερματίσουν στην κορυφή (στην κανονική περίοδο) να μπαίνουν με 3 βαθμούς. Από την άλλη εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι από τις 26 ομάδες οι 12 είναι αυτές που θα υποβιβαστούν, κάτι που μεταφράζεται στο 40% όσων συμμετέχων. Απευθείας θα αποχαιρετήσουν οι 3 τελευταίες κάθε ομίλου (σύνολο 6) και άλλες 6 από τα πλέι άουτ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα, ΑΟΤ Αλίμου - Πανηλειακός (16.00), Επισκοπή - Αχαρναϊκός (16.00), Παναιγιάλειος - ΑΕΚ (18.00 ΟΤΕ Sports), Eρμιονίδα - Χανιά (16.00). 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Εθνικός Γαζώρου - Αιγινιακός (16.00), Πιερικός - Ηρακλής (16.00 ΟΤΕ Sports), Αναγέννηση Καρδίτσας - Τύρναβος (16.00), Ολυμπιακός Βόλου - Ζάκυνθος (16.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΕΛ - Απόλλων 1926 (18.00 ΟΤΕ ΤV).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ