Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον

Εκδηλο το ενδιαφέρον του Λονδίνου να διασφαλίσει ρόλο στο Αφγανιστάν

Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Αφγανιστάν υποδέχονται το Βρετανό ηγέτη
Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Αφγανιστάν υποδέχονται το Βρετανό ηγέτη
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, εν όψει της «αποχώρησης» των ΝΑΤΟικών και αμερικανικών στρατευμάτων στα τέλη του 2014 αλλά και των δύο νέων συμφωνιών που προβλέπουν παραμονή 12.500 (κύρια Αμερικανών) ανδρών και μετά το τέλος του 2014. Προς το παρόν, η Βρετανία φαίνεται ότι θα κρατήσει περιορισμένες δυνάμεις για την εκπαίδευση Αφγανών.

Σε δηλώσεις του, ο Κάμερον επισήμανε ότι Λονδίνο και Καμπούλ έχουν «έναν κοινό στόχο: Ενα Αφγανιστάν με μεγαλύτερη ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία». Ο Γάνι, από τη μεριά του, ευχαρίστησε τους στρατιώτες που στελεχώνουν την ιμπεριαλιστική αποστολή, υπογραμμίζοντας πως «η παρουσία σας εδώ συνέβαλε ώστε να είναι το Λονδίνο μια ασφαλής πόλη, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος», συνέχισε.

Ο Βρετανός ηγέτης ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα προσφέρει 178 εκατομμύρια λίρες ετησίως στην αφγανική Εθνική Ακαδημία Αξιωματικών, μέχρι το 2017. Ενδεικτικό του βρετανικού ενδιαφέροντος για το Αφγανιστάν είναι ότι -σύμφωνα με το BBC- τον επόμενο μήνα η Βρετανία θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για τη «μελλοντική βοήθεια» στο Αφγανιστάν.

Επίσκεψη και στην Κύπρο

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποίησε, όμως, αιφνιδιαστική επίσκεψη και στην Κύπρο, όπου στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι επιθεώρησε τις δυνάμεις που συμμετέχουν στις φονικές επιδρομές στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ