Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη μάχη για τις συγκεντρώσεις στις 4 Οκτώβρη

Καθημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις απ' όλο το φάσμα των οργανώσεων της Κοινωνικής Συμμαχίας

Η νέα αφίσα του ΠΑΜΕ - τρίτη κατά σειρά - που κυκλοφόρησε ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη
Η νέα αφίσα του ΠΑΜΕ - τρίτη κατά σειρά - που κυκλοφόρησε ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη
Με αιχμή τα συλλαλητήρια για τους ανέργους που διοργανώνονται το Σάββατο 4 Οκτώβρη, αλλά και τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες πόλεις της χώρας, στην πορεία προς το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, εργαζόμενοι και συνδικάτα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι και γυναίκες, μέσα από μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλόγους και Λαϊκές Επιτροπές, ξεδιπλώνουν αυτή τη βδομάδα τη δράση τους και οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα.

Από σήμερα το πρωί τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες οργανώνουν την αντίστασή τους ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που οδηγούν σε απολύσεις.

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο 1η Οκτώβρη οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που τους πνίγουν τα χρέη, κόντρα στις απειλές για κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, με συγκεντρώσεις έξω από το ΚΕΑΟ και τις κατά τόπους εφορίες.

Την Πέμπτη, στην Αθήνα, οι συνταξιούχοι δίνουν και πάλι το «παρών» με την παναττική τους συγκέντρωση διεκδικώντας το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή, στην Υγεία και τη φροντίδα που τους τα στερεί η αντιασφαλιστική πολιτική. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη νέοι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μαζί τους βαδίζουν και οι αγρότες, όπως σήμερα στα Χανιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, στη Σάμο, που οι αμπελουργοί καλούν στο τοπικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, αλλά και οι κτηνοτρόφοι της Αμφιλοχίας, οι οποίοι ετοιμάζουν την κινητοποίησή τους για τις 8 Οκτώβρη.

Καθώς συγκυβέρνηση και τρόικα υφαίνουν το «νέο κοστούμι» αντιλαϊκών μέτρων και ενώ στις «κορυφές» οι αστοί κάνουν τα δικά τους σχέδια με την εκλογολογία που έστησαν για την επόμενη κυβέρνηση και για να αποπροσανατολίσουν το κίνημα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, κόντρα στο ρεύμα, είναι ανάγκη να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους. Εξω από τους ΟΑΕΔ και τα υπουργεία για την προστασία των ανέργων, απέναντι στις εργοδοτικές οργανώσεις, μπροστά στις εφορίες ενάντια στα χαράτσια, στους δήμους, σε νοσοκομεία, στα διόδια, σε σχολεία και πανεπιστήμια, να βάλουν εμπόδια στην αποσάθρωση των δημόσιων υπηρεσιών, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους για Υγεία και Παιδεία. Σε κάθε γειτονιά, δήμο και χωριό, τα ρυάκια της αντίστασης να συγκλίνουν στην κοινή κοίτη της ταξικής αγωνιστικής διεκδίκησης που θα απαιτεί αυτά που με βία τους στερούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ