Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητικά με τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριο

Από το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» δε θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ που θα γίνει στις 18, 19, 20 και 21 Δεκέμβρη. Το τρίπτυχο σύνθημα του Συνεδρίου: «Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ. Μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους εκμετάλλευση» στόλισε ένα από τα γιγαντοταμπλό της κεντρικής σκηνής στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», ενώ διακινήθηκε πλατιά σε όλο το Φεστιβάλ το τρέχον φύλλο του «Οδηγητή» του Σεπτέμβρη, μαζί με το οποίο κυκλοφόρησαν οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριο. Μέσα από τις σελίδες του «Οδηγητή», εξάλλου, τους επόμενους μήνες θα διεξαχθεί και δημόσιος διάλογος για τις Θέσεις και το Καταστατικό της Οργάνωσης, όπως έχει ανακοινώσει το ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ έχει βάλει στόχο να συνεχίσει η πλατιά διάδοση των Θέσεων σε όλους τους νέους και τις νέες που τα προηγούμενα χρόνια συναντήθηκαν με την Οργάνωση στους αγώνες και στις πολύμορφες δραστηριότητες που ανέπτυξε. Σ' αυτό συμβάλλει και η διακίνησή τους στο Φεστιβάλ, που αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, κάθε χρόνο σημείο συνάντησης των νέων που ήρθαν σε επαφή όλη χρονιά με την Οργάνωση. Ταυτόχρονα, η φύση του Φεστιβάλ είναι τέτοια που ανοίγει την πόρτα της γνωριμίας με την ΚΝΕ και σε πολλούς νέους που δεν είχαν άλλη ευκαιρία στους χώρους που κινούνταν να έρθουν σε επαφή με την Οργάνωση, με τις θέσεις και την κοσμοθεωρία της, οπότε και από αυτή τη σκοπιά, το Φεστιβάλ αποτελεί βήμα πιο πλατιάς διάδοσης των θέσεων της Οργάνωσης. Εξάλλου, η ΚΝΕ συζητά την ιδεολογία της όχι μόνο με αυτούς που συμφωνούν εκ των προτέρων μαζί της, αλλά με όλους αυτούς που τους ταιριάζει, δηλαδή με κριτήριο το πού ανήκουν και από πού προέρχονται ταξικά. Και επιδιώκει να διευρύνει διαρκώς την επιρροή της στους νέους της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Και βέβαια, το Συνέδριο της ΚΝΕ και οι Θέσεις του δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο της νεολαίας. Στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα και στις κεντρικές πολιτικές ομιλίες των στελεχών του ΚΚΕ σε αυτά, επισημάνθηκε η ευθύνη και των μελών και στελεχών του ΚΚΕ να σκύψουν πάνω από τις Θέσεις και να συμβάλλουν πιο αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων που βάζει η ΚΝΕ με το Συνέδριό της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και του προβληματισμού του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ μπαίνει το πώς η Οργάνωση δυναμώνει, αποκτώντας την ικανότητα και την προετοιμασία να δρα μέσα στη νεολαία σε όλες τις συνθήκες, ως νεολαία του ΚΚΕ, ως Οργάνωση μάχης για την επαναστατική ανατροπή. Να ανανεώνει, να αυξάνει τις δυνάμεις της και μαζί με τα πιο ζωντανά και δυναμικά τμήματα των νέων των εργατικών λαϊκών στρωμάτων να δημιουργεί μια νεολαιίστικη πρωτοπόρα δύναμη συμβολής στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, που αντεπεξέρχεται νικηφόρα σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης.

Βάζει στόχο, όπως λέει και το σύνθημα του Συνεδρίου, να γίνει πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ - Κομμουνιστική Νεολαία «παντός καιρού». Πατάει πάνω στα σημαντικά βήματα που έχει σημειώσει μέχρι τώρα, στη μεγαλύτερη πείρα που έχει αποκτήσει για να εξειδικεύει τη στρατηγική του ΚΚΕ στη νεολαία. Κι εξάλλου, έχει όπλα της το νέο Πρόγραμμα και το νέο Καταστατικό του ΚΚΕ που ψηφίστηκαν στο 19ο Συνέδριο του Κόμματος, αλλά και την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τη δράση στη νεολαία και τις μικρές ηλικίες που έγινε πέρσι. Εχει σταθερά στον προσανατολισμό της την προσπάθεια συνεχούς μελέτης και αφομοίωσης από τα μέλη της του Προγράμματος του ΚΚΕ και όλων των σύγχρονων στρατηγικών επεξεργασιών του, τη διαρκή προσπάθεια για το ανέβασμα της ιδεολογικής δουλειάς στις γραμμές της, που είναι προϋπόθεση για να δρα με όρους ιδεολογικής - μορφωτικής αντεπίθεσης μέσα στη νεολαία και κόντρα στη διαρκή επίθεση με το δηλητήριο της κυρίαρχης ιδεολογίας που κάνει το σύστημα στους νέους από πολύ μικρές ηλικίες με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει.

Κι όπως αναφέρει άρθρο του Γραφείου του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο στον «Οδηγητή» που κυκλοφορεί: «Νιώθουμε σιγουριά πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Στην πορεία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 50 χρόνων ζωής και δράσης της ΚΝΕ, να μπούμε σε φάση σημαντικής ανάπτυξης των δυνάμεών μας και μεγαλύτερης ικανότητας διαπαιδαγώγησης πρωτοπόρων αγωνιστών, αυριανών μελών και στελεχών του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org