Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγκεντρώσεις των ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη

Για τα χρέη και τις απειλές των κατασχέσεων διαδηλώνουν την 1η Οκτώβρη αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, με κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που αποφασίζουν Ομοσπονδίες και Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων θα γίνει στις 9 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει την ίδια μέρα διαμαρτυρία στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Βαλαωρίτου 38), στις 9 π.μ., με κάλεσμα της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ διεκδικούν: Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

Επίσης: Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών. Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.400 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ