Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλεί σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Κάλεσμα στους γονείς να πάρουν συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «στόχος του σχολείου οφείλει να είναι η μόρφωση των παιδιών μας και η διαμόρφωσή τους σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα μπορέσουν στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους». Τονίζει ότι απαιτείται:

-- «Γενναία κρατική χρηματοδότηση (15% του κρατικού προϋπολογισμού), ώστε να μην αναπτύσσεται καμία εμπορική δραστηριότητα στα δημόσια σχολεία, να μπορούν να λειτουργούν ενιαία και να μη γίνουν παραμάγαζα σε ιδιώτες και χορηγούς.

-- Επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, σχολικούς τροχονόμους, σχολικούς φύλακες, νοσηλευτές), όλους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

-- Τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών (15 μαθητές ανά τάξη για νηπιαγωγείο, α' και β' δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις), ώστε να γίνεται καλύτερα η εκπαιδευτική διαδικασία και οι μαθητές να μπορούν να αφομοιώνουν τη γνώση.

-- Βιβλία καλογραμμένα, κατανοητά, σύμφωνα με την ηλικιακή ανάπτυξη του μαθητή, στηριγμένα στα βασικά στοιχεία της γνώσης και της επιστήμης.

-- Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών, χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις.

-- Σχολικά κτίρια που θα παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά μας, όπου θα τηρούνται οι όροι υγιεινής διαβίωσης για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, πλήρως εξοπλισμένα με υλικοτεχνική υποδομή (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, βοηθητικούς χώρους, χώρους για τα ολοήμερα τμήματα για φαγητό κ.ά.)».

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καταγράφει πόσο απέχει από τα παραπάνω η σημερινή κατάσταση. Με τα σχολικά κτίρια αφημένα στο έλεος της υποχρηματοδότησης, καταχρεωμένα στις ΔΕΚΟ, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς σχολικούς φύλακες, με συμβασιούχες καθαρίστριες, που πληρώνονται κάθε τρεις μήνες, με 400 ευρώ, με σχολικούς τροχονόμους ανασφάλιστους. Με κενά εκπαιδευτικών, με παράλληλες δεύτερες αναθέσεις μαθημάτων, με μετακινήσεις δασκάλων από τα ολοήμερα δημοτικά στα πρωινά τμήματα και με τη δημιουργία τμημάτων 25 και 27 μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μόρφωση των παιδιών. Με καταργήσεις 86 επιπλέον σχολείων στην Αττική και 9 να παίρνουν παράταση για του χρόνου. Με την «Τράπεζα Θεμάτων», το Νέο Λύκειο, που «ήρθε να εντείνει τις ταξικές διαφορές, να υποβαθμίσει την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, το μορφωτικό ρόλο του λυκείου, να οδηγήσει σε οικονομικό όλεθρο τους γονείς, να τιμωρήσει τους νέους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ