Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απόλυση συνδικαλιστή στη «Δράκος - Πολέμης»

Την απόλυση του εργαζόμενου Γιάννη Παπουτσή από την επιχείρηση «Δράκος - Πολέμης» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Χαρακτηρίζει την απόλυση παράνομη κι εκδικητική, καθώς ο εργαζόμενος είναι εκλεγμένος στο συνδικάτο, κι εκτιμά πως η εργοδοσία επιδιώκει να «ξεμπερδέψει» με την αγωνιστική του στάση μέσα στο χώρο δουλειάς. Για παράνομη κι εκδικητική απόλυση κάνει λόγο και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ζητά την ανάκλησή της.

Το Συνδικάτο επισημαίνει πως ο Γ. Παπουτσής στεκόταν εμπόδιο στην εφαρμογή των σχεδίων της εργοδοσίας: «Την κρίσιμη περίοδο που ξεκίνησε η εφαρμογή των αντεργατικών σχεδιασμών, με πρόσχημα τη μείωση του κύκλου εργασιών και των οικονομικών δυσκολιών στην αγορά, ορισμένα "πρόθυμα" μέλη της τότε διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου "έτρεχαν" να υιοθετήσουν τις απόψεις της εργοδοσίας περί κινδύνου βιωσιμότητας της επιχείρησης και ανάγκης ολόπλευρης στήριξής της από τους εργαζόμενους, καλώντας τους να δεχτούν μειώσεις στις αποδοχές κατά 20%.

Αντίθετα, ο συνάδελφος Παπουτσής αντέδρασε, καλώντας τους συναδέλφους να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους. Αυτή η στάση του εξόργισε και ταυτόχρονα φόβισε την εργοδοσία». Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν δύο αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας που δικαιώνουν τον εργαζόμενο. Ωστόσο η εργοδοσία όλο το προηγούμενο διάστημα αρνήθηκε να εφαρμόσει τις αποφάσεις και την περασμένη Δευτέρα απέλυσε το συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ