Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Διαμαρτυρία για τη φύλαξη από εταιρεία σεκιούριτι

Κάλεσμα στους φοιτητικούς συλλόγους μέσα από συλλογικές διαδικασίες να απαντήσουν στην ανάθεση της φύλαξης των σχολών του Πανεπιστημίου Αθήνας σε εταιρεία σεκιούριτι απευθύνουν οι Επιτροπές Αγώνα ΕΚΠΑ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Η εταιρεία security έχει αναλάβει από τις αρχές Αυγούστου τη φύλαξη σε όλες τις σχολές του ΕΚΠΑ και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ σημειώνουν σχετικά ότι «μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που η πρυτανεία πήρε αυτήν την απόφαση», αφού δεκάδες εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου πετάχτηκαν στο δρόμο με το μέτρο της διαθεσιμότητας, μειώνεται και άλλο η χρηματοδότηση για τα Πανεπιστήμια από το κράτος, ενώ παράλληλα προωθείται η λογική της «αυτοχρηματοδότησης» των Ιδρυμάτων, προχωράει η ψήφιση των νέων Οργανισμών των Ιδρυμάτων και με απόφαση του υπουργείου Παιδείας διαγράφονται χιλιάδες φοιτητές λαϊκών οικογενειών που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους.

«Με λίγα λόγια, η εταιρεία security μπήκε στις σχολές μας την ώρα που εντείνονται οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, που το Πανεπιστήμιο είναι ανοικτό μόνο στις επιχειρήσεις και σε όσους αντέχουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θέλουν και με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσουν το Πανεπιστήμιο ΑΕ και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που θα μπουν στις σχολές. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές, προκειμένου να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να δεχθούν με σκυμμένο κεφάλι κάθε επίθεση στην Παιδεία. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια.

«Η στάση μας αυτή υπαγορεύεται από τη συνολική εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση πτυχών της Πανεπιστημιακής λειτουργίας», σημειώνει το ΜΑΣ καλώντας τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων να μην ανεχτούν αυτήν την εξέλιξη: «Μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στους Προέδρους, στους Κοσμήτορες και στην Πρυτανεία και να απαιτήσουμε να φύγει τώρα η εταιρεία security από τις σχολές μας, να μη γίνει καμία απόλυση διοικητικού προσωπικού, να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι που να καλύπτουν τις ανάγκες του Πανεπιστημίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ