Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Τριπλή πρόκριση στους ομίλους

Τριπλή ελληνική παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (η κλήρωση σήμερα το μεσημέρι) θα υπάρχει τη νέα σεζόν αφού οι ελληνικές ομάδες που διεκδικούσαν χτες την πρόκριση, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ - ΠΑΟ 1-2

Εστω και χωρίς τον τραυματία Μπεργκ ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει για δεύτερη φορά (μετά το 4-1 στην Λεωφόρο) τώρα στη Δανία τη Μίντιλαντ με 2-1 και να σφραγίσει το εισιτήριο για την οκτάδα. Ο Νάνο με απευθείας φάουλ στο 55' και ο Κλωναρίδης με κεφαλιά στο 74' σημείωσαν τα τέρματα των «πρασίνων», που δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους γηπεδούχους οι οποίοι προσωρινά ισοφάρισαν με τον Ιγκμπούν (77' πέναλτι) ενώ είχαν και δοκάρι (Σίστο 57').

ΠΑΟΚ - ΖΙΜΠΡΟΥ 4-0

Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις, ο ΠΑΟΚ πήρε την πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα και μάλιστα με τον τρόπο που επιζητούσε, δηλαδή ευρεία νίκη και καλή εμφάνιση. Με τον Περέιρα να είναι για μια ακόμη φορά κορυφαίος και έχοντας αρκετά διαστήματα με καλή απόδοση οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν από το ξεκίνημα τους αντιπάλους τους ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα γι' αυτούς μετά την παιδαριώδη αποβολή του Αμάνι της Ζίμπρου στο 42'. Τα τέρματα του «Δικεφάλου» πέτυχαν οι Περέιρα (10'), Αθανασιάδης (45'), Μακ (79'), Μάρτενς (84').

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1

Με... δραματικό τρόπο ήρθε η σπουδαία επιτυχία της παρουσίας για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες κινδύνεψαν με... αυτοκτονία αφού ηττήθηκαν χτες στην Κύπρο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-1 ωστόσο η νίκη τους με 2-0 στον πρώτο αγώνα και το εκτός έδρας γκολ ήταν αυτά που έδωσαν την πρόκριση στην ελληνική ομάδα. Αν και προηγήθηκε χάρη στο γκολ του Γκοϊάν δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα η Μακάμπι να κυριαρχήσει πετυχαίνοντας 3 γκολ, με τους Μπαντάς (27'), Ζάχαβι (53'), Πρίτσα (75') ενώ είχε και δοκάρι στο 88' (Ζάχαβι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ