Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Επικρίσεις για τις αναποτελεσματικές προσπάθειες

Αστυνομικές δυνάμεις σε φτωχογειτονιά στη Μονρόβια της Λιβερίας
Αστυνομικές δυνάμεις σε φτωχογειτονιά στη Μονρόβια της Λιβερίας
ΜΟΝΡΟΒΙΑ.--

«Χαοτική και ανεπαρκής» είναι η στάση της «διεθνούς κοινότητας» στην αντιμετώπιση της επιδημίας του αιμορραγικού ιού «Εμπολα» στη Δυτική Αφρική, υποστήριξε χτες ο εκπρόσωπος της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» (MSF), Μπρις ντε λε Βιν, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι οι σοβαρές συζητήσεις για διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση της επιδημίας ξεκινούν πέντε μήνες μετά από την εκδήλωσή της...

Το ίδιο 24ωρο, ένας Σενεγαλέζος γιατρός, στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που προσβλήθηκε από τον ιό μεταφέρθηκε στη Γερμανία για νοσηλεία. Ο Σενεγαλέζος επιδημιολόγος προσβλήθηκε από τον ιό όταν εργαζόταν σε ένα εργαστήριο στην πόλη Καϊλάχουν, κοντά στα σύνορα με τη Γουινέα.

Παράλληλα, οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν την αναστολή για ένα μήνα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σε μια προσπάθεια να συρρικνώσουν τους κινδύνους πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων. Ετσι, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 13 Οκτώβρη, προκειμένου «να τεθούν σε εφαρμογή τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης προτού οι μαθητές ξεκινήσουν τα μαθήματά τους». Ο Νιγηριανός υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι στο διάστημα αυτό τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι ανά σχολείο θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν κάθε ύποπτο κρούσμα.

Εξάλλου χτες ανακοινώθηκε πως ο ΟΗΕ αποδέσμευσε περίπου 1.500.000 δολάρια για να βοηθήσει τη ΛΔ Κονγκό να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού «Εμπολα», δίχως να αποκλείεται ο διπλασιασμός του ποσού τις επόμενες μέρες, εάν χρειαστεί.

Τέλος, η γαλλική κυβέρνηση συνέστησε στους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, λόγω του κινδύνου που μπορεί να αντιμετωπίσουν εξαιτίας της επιδημίας του «Εμπολα», ζητώντας παράλληλα από την αεροπορική εταιρεία Air France - KLM να διακόψει τα δρομολόγιά της από και προς τη Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ