Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Καλαμπάκα

Το καταστροφικό τους έργο συνεχίζουν οι πυρκαγιές στη Μεσσηνία και την Καλαμπάκα, που ακόμα δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Πυρκαγιών, που μετρά τις καμένες εκτάσεις μέσω δορυφόρου, έχουν καεί περίπου 40.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Σήμερα, αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο γεωπόνων της Περιφερειακής Ενωσης Μεσσηνίας, καθώς είναι τεράστιες οι καταστροφές σε καλλιέργειες σύκων και ελιών.

Μικρές εστίες, που γίνεται προσπάθεια να κατασβεστούν, παραμένουν στην Καλαμπάκα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η πυρκαγιά, που παραμένει ενεργή από το μεσημέρι της Κυριακής, φέρεται να έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 30.000 στρέμματα.

Σε ύφεση ήταν χτες το απόγευμα - σύμφωνα με την Πυροσβεστική - η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον Αγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας. Οι φλόγες έκαιγαν δασική έκταση με πουρνάρια και έλατα, έχοντας σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να επεκταθεί στον Πάρνωνα. Συγκεκριμένα, επιχειρούσαν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο και από αέρος δύο «καναντέρ», τα οποία αποχώρησαν λίγο πριν τις 3.30.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χτες το πρωί σε δάσος με έλατα στο χωριό Οίτη Φθιώτιδας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ωστόσο νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά από τις 3 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Σπαρτιάς και Μύλων. Στην Ανατολική Φθιώτιδα κατευθύνονται τουλάχιστον 7 οχήματα με 17 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρο με 6 άτομα.

  • Μεγάλος είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σχεδόν στη μισή χώρα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η επικινδυνότητα αφορά τη Δυτική Αττική και τους Νομούς Εβρου, Ροδόπης, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Λαρίσης, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Ηρακλείου, Λασιθίου, την Ηπειρο, τη Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ