Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Προσγειωμένη... αναχώρηση με κρυφές ελπίδες

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και κρυφές ελπίδες ότι η περιπέτεια στα γήπεδα της Ισπανίας για το φετινό Μουντομπάσκετ μπορεί να αποφέρει κάτι καλό για την ομάδα, αναχώρησε χτες η Εθνική ανδρών για τη Σεβίλλη. Στην πόλη της Ανδαλουσίας θα λάβει χώρα το πρώτος μέρος των προσπαθειών του ελληνικού συγκροτήματος για διάκριση αφού εκεί θα διεξαχθούν οι αγώνες του Β' ομίλου, όπου συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με τις Κροατία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Σενεγάλη. Σημειώνεται πως στη β' φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες των ομίλων.

Μιλώντας κατά την αναχώρηση της αποστολής ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας, ενώ εξήγησε πως βασικός στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι της. «Κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Ελληνας θα ήθελε να γυρίσουμε με κάτι από το τουρνουά αυτό. Το θέλουμε και γι' αυτό δουλεύουμε και ευχόμαστε να το πετύχουμε. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα πραγματικά. Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει θα χάσει αλλά μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος, αλλά πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό», ήταν τα λεγόμενα του Ελληνα προπονητή.

Σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ μπήκε από χτες η Εθνική ανδρών, που βρίσκεται ήδη στην Ισπανία

Eurokinissi

Σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ μπήκε από χτες η Εθνική ανδρών, που βρίσκεται ήδη στην Ισπανία
Από πλευράς παικτών ο Κώστας Καϊκόγλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάθε ομάδα κάποια στιγμή μπορεί να ξεπεράσει το... ταβάνι της και αυτό ευελπιστεί ότι θα συμβεί και με την Εθνική στην Ισπανία. Αρκεί, όπως είπε, όλοι να κάνουν πράξη όλα αυτά που έχουν δουλέψει στην προετοιμασία και ο καθένας να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Νίκος Ζήσης, από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας, αναφέρθηκε στην προσοχή που χρειάζεται να δείχνουν όλοι στο κάθε παιχνίδι, τονίζοντας πως όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Ο ίδιος αναφέρθηκε μάλιστα και σε παραδείγματα του παρελθόντος, όπως οι ήττες της Ελλάδας από Νιγηρία και Φινλανδία, προκειμένου να δείξει ότι το κάθε παιχνίδι είχε τη δική του ιδιαιτερότητα.

Σημειώνεται πως η Εθνική κάνει πρεμιέρα στους αγώνες της το Σάββατο με πρώτο αντίπαλο τη Σενεγάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ