Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά με βλάβη το «EUROPEAN EXPRESS»

Επί περίπου 3 ώρες οι 226 επιβάτες που βρίσκονταν την Κυριακή το βράδυ στο λιμάνι του Ευδήλου της Ικαρίας και είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με το πλοίο «EUROPEAN EXPRESS», έβλεπαν το πλοίο να περιφέρεται έξω από το λιμάνι και το πλήρωμα να δίνει μάχη να ανοίξει τον καταπέλτη. Στο πλοίο επέβαιναν άλλοι 641 επιβάτες, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί από Σάμο, Φούρνους και το λιμάνι Αγ. Κηρύκου Ικαρίας.

Το «EUROPEAN EXPRESS» είχε προγραμματισμένη αναχώρηση από τον Εύδηλο στις 21.40. Τελικά αναχώρησε μετά τα μεσάνυχτα. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο μηχανισμό ανοίγματος του καταπέλτη (γρύλο) τον οποίο το πλήρωμα τελικά κατάφερε να τον θέσει σε λειτουργία με πατέντες, χωρίς να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη.

Το ίδιο πλοίο της ΝΕΛ, την Κυριακή 17/8 και μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έπλεε επί 5 ώρες ανάμεσα σε Φούρνους και Ικαρία με τον καταπέλτη στο νερό καθώς από την έλλειψη στοιχειώδους συντήρησης είχαν σπάσει τα συρματόσχοινα.

Οι βλάβες του συγκεκριμένου πλοίου, κατασκευής του 1974, είναι απανωτές, ενώ για να βρίσκεται εν πλω, το πλήρωμα δουλεύει μέχρι εξάντλησης. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο Β' μηχανικός του πλοίου στις 10 Αυγούστου λιποθύμησε μέσα στο μηχανοστάσιο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, οι ναυτεργάτες του «EUROPEAN EXPRESS» και συνολικά της ΝΕΛ είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες, ενώ προβλήματα λόγω έλλειψης συντήρησης παρουσιάζουν όλα τα πλοία της εταιρείας. Για παράδειγμα, το πλοίο «AQUA SPIRIT» πριν δύο βδομάδες έχασε τη δεξιά του προπέλα μεσοπέλαγα, ανάμεσα σε Τζιά και Λαύριο.

Η εταιρεία, όπως και άλλες με υπέργηρα και υποσυντήρητα πλοία, επιδοτείται και από πάνω από το υπουργείο Ναυτιλίας. Μόνο για το πλοίο «AQUA SPIRIT» από τον Απρίλη έως τον Ιούνη έχει εισπράξει επιδοτήσεις 1.008.344,83 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ