Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε ετοιμότητα η ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στις κατασχέσεις

Σύσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε την Τετάρτη

Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ
Με επιτυχία έγινε την Τετάρτη η σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, για το θέμα των κατασχέσεων σε βάρος αυτοαπασχολούμενων λόγω χρεών προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες. Τα χρέη αυτά εκτοξεύθηκαν την περίοδο της κρίσης. Μόνο για το Ηράκλειο εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα σταλούν εκατοντάδες σημειώματα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προς επαγγελματίες, με μέσο όρο οφειλής τα 40.000 ευρώ!

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ασφυκτική για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, καθώς θα ενταθούν οι απειλές για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ή εργασιακού χώρου. Στην εισηγητική ομιλία της σύσκεψης, ο Ν. Γαρεφαλάκης, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, ανάδειξε την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση στα σωματεία για όλα τα παραπάνω ζητήματα, συσπείρωση και ετοιμότητα για κινητοποιήσεις, ώστε κανείς από τους χιλιάδες ΕΒΕ να μη μείνει μόνος του μπροστά στους κρατικούς, φορολογικούς μηχανισμούς.

Πριν από τη σύσκεψη, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ συμμετείχαν στο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου. Συνέβαλαν μ' αυτόν τον τρόπο στην ακύρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού σε βάρος συναδέλφου που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του - πρώτη κατοικία - για χρέος 12.000 ευρώ προς τράπεζα.

Στη σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ αποφασίστηκε να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ Ηρακλείου στις 6 Αυγούστου και κινητοποίηση στην Εφορία Ηρακλείου στις 3 Σεπτέμβρη ως τα αμέσως επόμενα βήματα, ενάντια στη φοροληστεία και τις εξοντωτικές της συνέπειες. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε επαγγελματία να κάνει δική του υπόθεση την ενίσχυση των αντιμονοπωλιακών χαρακτηριστικών στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, με συσπείρωση στην ΠΑΣΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ