Πέμπτη 31 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Πέτυχαν μείωση των προστίμων

Αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά τα πρόστιμα σε βάρος πωλητών και παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές επέβαλε ο αγώνας τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), μετά από κοινή συνάντηση των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γερ. Γιακουμάτο, επήλθε συμφωνία για να υπάρξει σημαντική μείωση στα πρόστιμα που επιβάλλονται στους πωλητές και τα οποία, με το νόμο, γίνονταν εξοντωτικά.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να επανέλθουν προσωρινά τα πρόστιμα στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί με το νόμο 4177/2013. Παράλληλα, το υπουργείο δεσμεύτηκε να φέρει από το Σεπτέμβρη νόμο, ο οποίος θα τροποποιεί τον 4264/2014 για τα ζητήματα των προστίμων «σε πιο ορθολογική βάση».

Η Ομοσπονδία σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλο κύμα διαμαρτυριών στον κλάδο των πωλητών λαϊκών αγορών, καθώς οι υπηρεσίες ελέγχου επέβαλλαν εξοντωτικά πρόστιμα σε συναδέλφους μας. Υπήρξε επίσης δυσκολία ακόμα και για την προσβολή των αποφάσεων αυτών, γιατί αν κάποιος πωλητής κατέφευγε στη Δικαιοσύνη, έχανε το δικαίωμα μείωσης του προστίμου κατά 50% αν αυτό καταβληθεί σε 30 μέρες από την επιβολή του, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν υφίστατο ούτε λόγος για πρόστιμα, καθώς οι συνάδελφοί μας είχαν τα απαραίτητα παραστατικά για τα οποία τους επεβλήθησαν τα πρόστιμα». Η ΠΟΣΠΛΑ τονίζει ότι είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε περίπτωση παρανομίας και ότι δεν μπορεί να επιβάλλονται πρόστιμα επί δικαίων και αδίκων.

Σημειώνει ακόμα ότι «τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, είναι μόνο η πρώτη πράξη του νέου νόμου - τερατουργήματος 4264/2014, που θίγει άμεσα τον κλάδο μας και απειλεί χιλιάδες συναδέλφους μας με οικονομικό στραγγαλισμό ή και με αφαίρεση της άδειας τους. Καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν τον αγώνα για την πλήρη κατάργηση του νόμου 4264/2014. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, όπως τη μείωση των προστίμων που καταφέραμε σήμερα, μετά από την πίεση της Ομοσπονδίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ