Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ποικιλία και πολυμορφία στις εκδηλώσεις του

Εντατικά προχωρούν οι προετοιμασίες για την κορύφωση του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα, με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε»! Το τριήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων στην Αθήνα θα γίνει στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο «Πάρκο Τρίτση», στο Ιλιον, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα, στις 11, 12 και 13 Σεπτέμβρη είναι το κεντρικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Θυμίζουμε ότι, με αφορμή τα 40 χρόνια του μοναδικού αυτού νεανικού θεσμού, η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» έχουν προκηρύξει διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας, με θέμα «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". "Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!"». Στο πλαίσιο αυτό καλούν καλλιτέχνες, γραφίστες, φωτογράφους, σκιτσογράφους και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να εμπνευστούν από το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ και να συμμετάσχουν, δουλεύοντας με φαντασία και ευρηματικότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ (http://efestival.kne.gr).

Παράλληλα, η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην προσπάθειά της για συγκέντρωση αρχειακού υλικού από παλιότερα Φεστιβάλ (φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, έντυπα, αναμνηστικά κ.τ.λ.), προκειμένου να αξιοποιηθεί στο ντοκιμαντέρ αλλά και τις σχετικές εκθέσεις που ετοιμάζονται για την ιστορία του θεσμού.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτήν την περίοδο, που συνηθίζουμε να τις λέμε προφεστιβαλικές, περνούν από πόλεις και χωριά όλης της χώρας με ποικιλία στο περιεχόμενο και τις μορφές τους. Αναλυτικά, τις επόμενες μέρες τέτοιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στο πάρκο «Τζένη Καρέζη», εκδηλώσεις με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και προβολή της ταινίας «Green Street Hooligans». Αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., συζήτηση για την ανεργία και την αλληλεγγύη και προβολή της ταινίας «The Navigators».

Στην Ξάνθη, δεύτερη μέρα σήμερα Τρίτη για τις εκδηλώσεις στη Γενησέα, θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978 694885).

Στη Σκάλα Λακωνίας, στην περιοχή Κήπος, εκδήλωση σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., με μαθητικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ομιλία από τον Δημήτρη Μαστρογιαννόπουλο, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ και μουσικό πρόγραμμα από τοπικό νεανικό συγκρότημα.

Στην Καβάλα, αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ποταμουδιών, θα γίνει επίσης εκδήλωση για την ανεργία, όπου θα μιλήσει ο Μ. Τσιμπόγλου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ.

Στην Πτολεμαΐδα, στο πολύκεντρο θα προβληθεί αύριο Πέμπτη, στις 9 μ.μ., η ταινία «Βαλς με τον Μπασίρ» σε μια εκδήλωση για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος στη Γάζα.

Στην Τσαριτσάνη Λάρισας, θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία του χωριού την Παρασκευή 25 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «292 ημέρες μετά το Γράμμο - Βίτσι» του Γιώργη Τρικαλινού, πολιτική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Στην Καισαρειά Κοζάνης, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει την Τρίτη 29 Ιούλη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «όχι σε όλα τα ναρκωτικά», με ομιλητή τον Γιώργο Γκούμα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μετά θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικό συγκρότημα.

Στη Λαμία, στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στα Γαλανέικα, θα γίνει εκδήλωση την Τετάρτη 30 Ιούλη, με παιδότοπο για κατασκευές και ζωγραφική από τις 6 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», στις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ