Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα στα Λιπάσματα Καβάλας

Ανακοίνωση - κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο

Απεργούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Λιπάσματα» (πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων» - ΒΦΛ). Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση, στις 6 π.μ., στην πύλη του εργοστασίου στην Καβάλα, απαιτώντας: Πληρωμές στην ώρα τους, για μόνιμους και εργολαβικούς. Μαζί με τους συναδέλφους συνταξιούχους και αυτούς που θα βγουν τώρα στη σύνταξη να λυθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων. Αμεσα να καταβληθούν οποιεσδήποτε εισφορές χρωστάει η διοίκηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με σύγχρονα και ασφαλή μηχανήματα, εξοπλισμό, ανταλλακτικά, συντήρηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημειώνουν στο κάλεσμα: «Οι εξελίξεις μάς δείχνουν ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Σωματείου. Μπορεί να κήρυξε στα λόγια απεργία, στην πράξη όμως φοβάται όπως ο "διάολος το λιβάνι" όχι μόνο την απεργία σαν μορφή πάλης των εργατών, αλλά και τη σωστή οργάνωσή της:

Για την περιφρούρηση θέτει ως απεργιακή φρουρά μόνο το ΔΣ, ενώ θα έπρεπε να καλεί όλους τους εργάτες στην πύλη (...) Για την προετοιμασία, θα έπρεπε να γίνει πρώτα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων (...) Το ΔΣ αποφάσισε να είναι η απεργία υπόθεση μόνο δική του, χωρίς καν συγκέντρωση και συλλαλητήριο! Είναι έτοιμο να τα "μαζέψει" αμέσως μόλις η εργοδοσία - για να κερδίσει κι άλλο χρόνο - πληρώσει ένα ποσό από αυτό που μας χρωστάει».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ακόμα: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας όσες ελαφρύνσεις και να δοθούν στην εταιρεία με τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και με άλλα προνόμια της εργοδοσίας, που τα χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, η δική μας θέση δε θα βελτιωθεί. Να καταδικάσουμε το ΔΣ του Σωματείου, που με την τακτική του προσπαθεί να μας "σύρει σαν τα μουλάρια" πίσω από τα αιτήματα και τις ορέξεις της εργοδοσίας, για το πώς η εταιρεία θα αυξήσει την κερδοφορία της και όχι να αγωνιζόμαστε για τα δικά μας συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ