Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης

Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έρχεται να προστεθεί στις διώξεις πανεπιστημιακών και εργαζομένων που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νόμο - πλαίσιο και στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης που έγιναν το 2012! Αυτή τη φορά φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει τέτοιες διαδικασίες για μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Αλέξανδρος Βανακάρας, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών και εκπρόσωπος του Συλλόγου ΔΕΠ και ο Νίκος Ασπράγκαθος, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών, έλαβαν κλήσεις για ανάκριση από την πταισματοδίκη Πάτρας για να εξεταστούν ως μάρτυρες σε ποινική υπόθεση «σχετικά με παρεμπόδιση εκλογών στο κτίριο της Πρυτανείας στις 14/3/2012, για προκαταρκτική εξέταση».

Θυμίζουμε ότι ανάλογες κλήσεις είχαν δεχτεί και άλλοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε ΑΕΙ (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ.ά.), υπάλληλοι και μέλη ΔΕΠ, κατά τη διάρκεια και μετά από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου στις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών Συμβουλίων Διοίκησης των Ιδρυμάτων. Η κυβέρνηση, οι πρόθυμοι της εφαρμογής του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου και η Δικαιοσύνη έδειξαν ουσιαστικά ότι στο Πανεπιστήμιο που οικοδομείται - με Συμβούλια που ήδη απέδειξαν στην πράξη ότι είναι προσανατολισμένα στην επιχειρηματική λογική και έχουν αντιδραστικό προσανατολισμό - δεν χωρούν συνδικαλιστικές ελευθερίες και αγωνιστικές διεκδικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ