Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Παρέμβαση Ρ. Κάστρο για οικονομία

ΑΒΑΝΑ.--

«Παρά την ανάπτυξη στους κλάδους των μεταφορών, των επικοινωνιών, της γεωργίας, της βιομηχανίας ζάχαρης και του τουρισμού, υπήρξε μείωση στον εξορυκτικό τομέα και τη βιομηχανική παραγωγή, λόγω μη έγκαιρης χρηματοδότησης και τη συνακόλουθη καθυστερημένη εισαγωγή πρώτων υλών». Τα παραπάνω σημείωσε ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, το περασμένο Σάββατο, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Βουλής της Κούβας.

«Από την άλλη μεριά, συνεχίστηκε η αρνητική επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε περίοδο που εντάθηκε ο αποκλεισμός των ΗΠΑ, ειδικά η οικονομική δίωξη σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν σχέση με τη χώρα μας», τόνισε ο Κουβανός ηγέτης. «Εν μέσω αυτών των αρνητικών συνθηκών, εκπληρώσαμε με συνέπεια τις οικονομικές δεσμεύσεις, που ήταν αποτέλεσμα της αναδιάταξης των χρεών με τους βασικότερους πιστωτές, γεγονός που ευνοεί τη σταθερή ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της οικονομίας μας», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων, ο Ρ. Κάστρο τόνισε πως «το αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί, αλλά και δε μας αποθαρρύνει. Μπροστά σε αυτές τις σύνθετες περιστάσεις, επιβάλλεται μαχητικό πνεύμα, ώστε με σταθερότητα και αισιοδοξία να ανατραπεί η κατάσταση και να ανακτηθούν ρυθμοί προόδου που θα διασφαλίσουν τη σοσιαλιστική ανάπτυξη πάνω σε βιώσιμη και μη αναστρέψιμη βάση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ