Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης ζητά κατά πλειοψηφία την άμεση παύση της διέλευσης οχημάτων με τοξικά και επικίνδυνα υλικά, μηχανολογικό εξοπλισμό, από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Σημειώνουμε πως καθημερινά δεκάδες φορτηγά βαρέου τύπου, που ξεκινούν από την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι, περνούν μέσα από τους οικισμούς του Δήμου Βόλβης, μεταφέροντας τα τοξικά προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τρία ατυχήματα με διαρροή τοξικών αποβλήτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης δηλώνει πως αν σε μια βδομάδα δεν γίνει παύση της συγκεκριμένης δραστηριότητας από την εταιρεία, θα προχωρήσει σε άλλα μέτρα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης και Ελ. Γερασιμίδου κατέθεσαν στη Βουλή Αναφορά με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης για τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο μεταξύ η δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα και στον οικισμό της Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική. Εξαιτίας των εκρήξεων που γίνονται καθημερινά στις υπόγειες στοές που υπάρχουν κάτω από τον οικισμό, έχουν δημιουργηθεί ρωγμές σε σπίτια, δρόμους και χώρους μαζικής συνάθροισης.

Ηδη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε παρέμβαση για το θέμα, ενώ χτες και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αριστοτέλη, με επιστολή της προς το δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, για την καταγραφή των ρωγμών και των επιπτώσεων που έχουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ