Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Τα λόγια που σε κάνουν να ντρέπεσαι και να εκτρέπεσαι

Τα λόγια του Χατζηνικολάου - καλώς το δήμαρχο - κατά Κύρτσου: «Ηταν Κουκουέ ο κύριος και γνωρίζει από προπαγάνδα!». Μίλησε ο κωφάλαλος στον κουρδιστή των πιάνων!

Τα εγκωμιαστικά λόγια του Γιώργου Καραμπελιά για το λόγο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς τον πάπα. Στην εφημερίδα «Ταυτότητα» (μόνο οι δεξιοί θα μπορούσαν να τυπώνουν μία εφημερίδα με αυτό το όνομα) η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά επιτέλους βρήκε το δρόμο της. Ο Γιώργος Καραμπελιάς, γνωστός επαναστάτης της τηλεόρασης, κατ' επάγγελμα συγγραφέας, ανακάλυψε την αξία του ράσου. Τον μεν μαρξισμό τον καταστρέφει ως ημιμαθής, τη δε ορθοδοξία ως νεοφώτιστος. Οταν γράφεις ότι η διαλεκτική του πολέμου δε μας τρομάζει, πρώτον, αισθάνεσαι τυχερός που κυκλοφορείς ελεύθερος και, δεύτερον, δικαιώνεις και εμένα, τον ταπεινό δούλο, που χρόνια ολόκληρα φωνάζω πως πρέπει το «Περί πολέμου του Κλαούζεβιτς» να το εκδίδουν εικονογραφημένο για αρχάριους. Η μόνη απορία που είχα με τον Καραμπελιά ήταν όχι ιδεολογικής αλλά πρακτικής φύσεως: πώς προλαβαίνει να εμφανίζεται σε όλες τις εκπομπές, αφού, ως γνωστόν, η συγγραφή απαιτεί ώρες πολλές και βεβαίως ουχί τηλεοπτικές. Φαντάζεστε έναν Ντοστογιέφσκι ή Μπαλζάκ να περνάνε τις ώρες τους στα πλατό των διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών; Αφού λοιπόν τόσα χρόνια τα λέει ο Καραμπελιάς, ας τα ακούσει και μια φορά!

Αγαπητέ κύριε - «σύντροφε» δεν τολμώ να πω, διότι δεν είμαι επαναστάτης όπως εσείς - ως άνθρωπος που έχει πολύ ταξιδέψει, γνωρίζω πως πρέπει να πάτε στο Καρντονέρ. Είναι ένα ποτάμι όπου φωτίστηκε ο Λογιόλα, ο οποίος, λόγω ηλικίας, όπως εσείς, και λόγω του χρόνου που πάντα πιέζει, κατανόησε το μυστήριο της Αγίας Τριάδας. Διαβάστε το παραμύθι: «Μια μέρα με τη θεία φώτιση συνέλαβε το μυστήριο της Αγίας Τριάδας, για την οποία είχε εξαιρετική ευλάβεια για όλη του τη ζωή. μια άλλη μέρα, τον τρόπο της δημιουργίας του κόσμου, πράγμα που του προκάλεσε μεγάλη αγαλλίαση, μια άλλη φορά την παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συχνά στην προσευχή του, με τα μάτια της ψυχής έβλεπε την ανθρώπινη υπόσταση του Χριστού. επίσης, με παρόμοιο ακαθόριστο τρόπο είδε την Παναγιά». Αγαπητέ κύριε, χαίρομαι για το καινούριο σας χόμπι, την ορθοδοξία, και ασφαλώς θα γνωρίζετε πως για να μεταλάβετε πρέπει να μετανοήσετε για όσα έχετε κάνει δημόσια.

Τα λόγια του Παύλου Τσίμα για την εκπομπή «Big Brother», που θα παιχτεί και στην Ελλάδα από το Σεπτέμβρη: «Είναι μια πρόκληση!» Αχ, που 'σαι νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος!

Τα λόγια του προέδρου της ΓΣΕΕ, κυρίου Πολυζωγόπουλου, που δε λένε τίποτα. Τα άδεια μάτια του βρίσκονται ήδη μέσα στο Κοινοβούλιο, ακολουθούν μια νέα παράδοση που εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ, αυτήν της απάθειας. Ο,τι κι αν τοποθετήσεις μπροστά στον πρόεδρο είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν έβγαλε άχνα στις καταγγελίες της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», στο 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ότι οι διευθυντές των σούπερ μάρκετ δημιούργησαν δικούς τους, πλαστούς αντιπροσώπους στο συνέδριο, και ότι θα αντιληφθούν γρήγορα τις συνέπειες των παράνομων πράξεών τους. Πώς γίνεται η παραγωγή αντιπροσώπων; Είναι το νέο θαύμα του Συνασπισμού. Μπορείς πια να ψωνίζεις, ανάμεσα στα άλλα, και συνδικαλιστές. Οχι παίζουμε!

Οταν τα λόγια γίνονται πράξεις και επαληθεύονται μπροστά μας: Ο Χριστόδουλος συγχωρεί και η προσωπική του φρουρά χρησιμοποιεί τον «ορθόδοξο» τρόπο για να αποδώσει στο δράστη την «άφεση»!

Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ