Κυριακή 22 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις την ερχόμενη βδομάδα

Οι Οργανώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι εργατικές και άλλες Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα διοργανώνουν αυτή την περίοδο διήμερα και μονοήμερα Φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα. Αναλυτικά για την ερχόμενη βδομάδα είναι προγραμματισμένα:

Στην Αθήνα

Στις 27 και 28 Ιούνη γίνεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Αθήνα, στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 27 Ιούνη: Βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση με αφορμή την έκδοση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα («black body radiation», «Hermits» κ.ά.) αλλά και με τους «KollektivA» και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Αντίστοιχα το Σάββατο 28 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση για τη μετανάστευση νέων επιστημόνων με τίτλο «Είναι λύση η φυγή στο εξωτερικό;», συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα («Roza Mostra», «Πούλα μου έρωτα», «Μπουάτ Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α.» κ.ά.), συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο και παραδοσιακούς χορούς και γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει και τις δυο μέρες βιβλιοπωλείο και θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3on3.

Στον Πειραιά

Επίσης, στις 27 και 28 Ιούνη θα γίνουν και οι διήμερες εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά. Το Φεστιβάλ του Πειραιά θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Δηλαβέρη και την Παρασκευή 27 Ιούνη θα μιλήσει εκεί ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι. Το Σάββατο 28 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους «KollektivA» και λαϊκή βραδιά με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Το διήμερο Φεστιβάλ του Πειραιά περιλαμβάνει ακόμα συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, παιδότοπο, ερασιτεχνικά και νεανικά συγκροτήματα, τουρνουά 3on3 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιούνη, στο Γεντί Κουλέ, γίνεται το Φεστιβάλ Εργατικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έχει σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 7.30 μ.μ. και περιλαμβάνει την Πέμπτη 26 Ιούνη: Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα. Συναυλία με το έντεχνο συγκρότημα 3 ΛΑΛΟΥΝ. Ομιλία για τους μετανάστες, από τον Χρήστο Χήρα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Λαϊκό γλέντι. Την Παρασκευή 27 Ιούνη: Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή και τον αγώνα της Κούλας Ελευθεριάδου από θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία με συγκροτήματα από τους χώρους μαθητείας και κατάρτισης. Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Κεντρική ομιλία από τον Δημήτρη Μαϊκίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με τους Πρατσινάκη, Ταλέα, Φραγκούλη. Στο χώρο θα λειτουργούν θεματικές εκθέσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο.

Στη Λάρισα

Την Τετάρτη 25 Ιούνη, στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο», θα πραγματοποιηθεί το εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8.45 μ.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ για τη δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας και της κομμουνίστριας ΕΠΟΝίτισσας Δήμητρας Τσάτσου. Πολιτική ομιλία από τον Θανάση Παππά, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Εργατών Λάρισας της ΚΝΕ. Συναυλία hip - hop, με τον Afaza. Λαϊκό, ρεμπέτικο γλέντι με τοπικό μουσικό σχήμα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», φωτογραφικό αφιέρωμα για τα «15 χρόνια ΠΑΜΕ», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Στα Γιάννενα

Την Πέμπτη 26 Ιούνη γίνεται και το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια, από τις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες πινγκ - πονγκ, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, συναυλίες με τα ερασιτεχνικά φοιτητικά συγκροτήματα «NoiHim» (ελληνικό ροκ), «Aspro Mauro» (alternative ροκ), «Ελληνικό» (έντεχνο σχήμα Φιλοσοφικής) κ.ά., μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από σχήμα του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Στις Σέρρες

Την Τετάρτη 25 Ιούνη θα γίνει το Φεστιβάλ του ΤΕΙ Σερρών, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό πάρκο ανάμεσα στα κτίρια ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επιδείξεις χορών latin. Συζήτηση - ομιλία για την ανεργία και την εσωτερική μετανάστευση στις χώρες της ΕΕ. Συναυλία με τους «georgopoulos trio» (Γιώργος Γεωργόπουλος - μπουζούκι, Βασίλης Προδρόμου - κιθάρα, Γιάννης Καρακαλπακίδης - μπάσο, κιθάρα). Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα για τα εξής θέματα: Φασισμός. 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο και Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος. Μουντιάλ. Φτώχεια και εξαθλίωση στην ΕΕ. Σοσιαλισμός - ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σήμερα και αύριο σε διάφορες πόλεις(2018-06-22 00:00:00.0)
Την Παρασκευή παίρνουν τη σκυτάλη τα ΤΕΙ Αττικής(2015-06-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2014-06-26 00:00:00.0)
«Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής»(2010-06-25 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται φοιτητές, σπουδαστές και Πειραιώτες(2010-06-19 00:00:00.0)
Σε δύο βδομάδες στον Πειραιά(2010-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ