Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Αντ' αυτού» των εργοδοτών η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ

Την ώρα που οι βιομήχανοι στον κλάδο της Χαλυβουργίας επιτίθενται με λύσσα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποσπώντας από την κυβέρνηση ακόμα και το «ελεύθερο» να απολύουν μαζικά, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου περιφέρονται στα υπουργικά γραφεία, για να ζητήσουν ακόμα περισσότερα προνόμια για τους εργοδότες, κοροϊδεύοντας τους εργάτες ότι έτσι μόνο θα περισώσουν τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας.

Χτες, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, επισκέφτηκαν τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μ. Παπαγεωργίου, στον οποίο έβαλαν επιτακτικά το ζήτημα της μείωσης του ενεργειακού κόστους των μεταλλοβιομηχανιών, όπως ζητούν και οι βιομήχανοι. Συνέδεσαν, μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα με τις ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, ενισχύοντας τους εκβιασμούς της εργοδοσίας ότι αν δε μειωθεί το κόστος Ενέργειας, οι απολύσεις θα γενικευτούν στον κλάδο.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός βρήκε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απαριθμήσει τα μέτρα που ήδη προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα των βιομηχάνων για φτηνότερο ρεύμα. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι έχουν ήδη υπογραφεί εξατομικευμένες συμβάσεις ανάμεσα στη ΔΕΗ και στην πλειοψηφία των βιομηχάνων για «βελτιωμένες τιμές στους βιομηχανικούς πελάτες της ενεργοβόρου Μέσης Τάσης», ενώ υπάρχει απόφαση της ΔΕΗ «για μειωμένα τιμολόγια στην Υψηλή Τάση», γεγονός που «προσφέρει ανάσα στις ενεργοβόρες βιομηχανίες και ειδικά στις χαλυβουργίες».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ