Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβαλικές παραστάσεις

«Φιλοκτήτης»

Hasselblad H3D

«Φιλοκτήτης»
Τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή θα παρουσιάσουν η εταιρεία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτIVITIES και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο και για αυστηρά περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο ρόλο του Οδυσσέα και τον Αιμίλιο Χειλάκη στο ρόλο του Νεοπτόλεμου. Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί το έργο, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, με τη συνεργασία του Θοδωρή Αμπαζή στη μουσική, του Κένι Μακλέλλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια και του Νίκου Βλασόπουλου στο σχεδιασμό των φωτισμών. Χορός: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ρουστέμης.

  • Η εμπειρία της ανάγνωσης των «Αδελφών Καραμάζοφ» του Ντοστογιέφσκι θα παρουσιαστεί από τον Ηλία Κουνέλα, που επέλεξε στη φετινή του παράσταση -στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών- να μεταφέρει τη δράση στο προαύλιο μιας εκκλησίας (Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, Πλάκα, 9-10, 12-15, 19-22, 26-29 Ιούνη). Στο χώρο της αυλής του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, ο Ηλίας Κουνέλας, μαζί με τους Στέλιο Ανδρονίκου, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Βασίλη Σαφό και Μαρίνα Συμεού, θα μοιραστούν με το κοινό το προσωπικό τους βίωμα από την ανάγνωση του κλασικού μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι «Αδελφοί Καραμάζοφ».

Οι έξι ηθοποιοί για οκτώ μήνες -από τον Αύγουστο του 2013 ως το Μάρτη του 2014- διαβάσανε από κοινού το τελευταίο μεγάλο μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα και αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές και ψυχικές μεταπτώσεις που βίωσε ο καθένας από την ανάγνωση αυτή. Το βασικό ερώτημα που τους απασχολεί είναι το πώς έξι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν το ίδιο βιβλίο χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν, αποκομίζοντας τελικά μια κοινή καθοριστική εμπειρία ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ