Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΡΟΔΟΣ: Το απαράδεκτο περιστατικό του ξυλοδαρμού εργαζόμενης σε ξενοδοχείο του νησιού καταγγέλλει η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ στη Ρόδο. Υπενθυμίζουμε ότι η εργαζόμενη αντιμετώπισε την επίθεση του γιου του εργοδότη της όταν ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα τα οποία της οφείλονταν. «Καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες να δυναμώσουν, με τη συμμετοχή και τον αγώνα τους και μέσα από την Ομάδα της ΟΓΕ, το λαϊκό και εργατικό κίνημα με προοπτική μια άλλη κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Την επαναπρόσληψη 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, διατάζει σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα κινητοποίηση έκαναν χτες σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, απωθήθηκαν από δυνάμεις καταστολής για να μην κλείσουν τη Β. Σοφίας. Στη συνέχεια, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, η διαθεσιμότητα των οποίων λήγει αύριο, Σάββατο 17 Μάη. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι το σύνολο των σχολικών φυλάκων - πάνω από 2.000 - εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Από αυτούς, μόνο οι 500 θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και οι υπόλοιποι χάνουν οριστικά τη δουλειά τους.

ΕΟΠΥΥ: Οι 3.000 γιατροί που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), καθώς και αυτοί των οποίων έληξαν οι συμβάσεις μέσα στο 2013 αλλά και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14 (όσοι είχαν κάποια σχέση μη μόνιμη με τον ΕΟΠΥΥ), μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση. Οσοι γιατροί συμβληθούν, θα έχουν τη δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

ΠΛΟΗΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καταγγέλλουν την απόλυση των εργαζομένων που δούλευαν με 8μηνη σύμβαση στην Πλοηγική Υπηρεσία. Οπως σημειώνουν, το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στην απόλυσή τους χωρίς να έχει εκδώσει προκήρυξη για προσλήψεις, πράγμα που συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Απαιτούν το υπουργείο και οι υπηρεσίες του «να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση κάλυψη των θέσεων εργασίας στην Πλοηγική Υπηρεσία, όπου οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, με την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ