Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Γόνιμη συζήτηση για τον Αθλητισμό

Προπονητές, παράγοντες σωματείων και αθλητές από πολλά αθλήματα πήραν μέρος στην εκδήλωση για τον Αθλητισμό που οργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο χώρο του Μεταξουργείου στο Βόλο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ενώ εισηγήσεις παρουσίασαν ο Γιώργος Χαρμάνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, καθώς και οι Θόδωρος Τσαλούχας, παλιός ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και Παύλος Παρασκευόπουλος, προπονητής στίβου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ακολούθησε πλούσιος και γόνιμος διάλογος με τοποθετήσεις παρευρισκομένων.

Στις ομιλίες και στις παρεμβάσεις:

-- Σημειώθηκε ότι απαιτείται η διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο με το αθλητικό σωματείο και η λειτουργία των αθλητικών προγραμμάτων των δήμων κάτω από ένα ενιαίο σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες, σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ για τις πραγματικές ανάγκες άθλησης των εργαζομένων, των νέων, των γυναικών και άλλων ομάδων του πληθυσμού.

-- Επισημάνθηκε ότι η εφαρμογή αθλητικών δραστηριοτήτων εκτός σχολείου μπορεί να γίνεται τις απογευματινές ώρες, με δωρεάν διαθέσιμο χώρο τις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων, των αθλητικών κέντρων, σε συνεργασία με τα σωματεία της γειτονιάς. Οι φυσικές αρετές των παιδιών πρέπει να αναπτύσσονται, να καλλιεργούνται στο σχολείο και τα αθλητικά σωματεία να εντάσσουν στις γραμμές τους παιδιά που έχουν κλίση σε ένα άθλημα σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων. Γι' αυτό κάθε ομοσπονδία πρέπει να διαθέτει επιστημονικό δυναμικό (σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ), για έρευνα και για τον έλεγχο του έργου τους με ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες και να έχει επεξεργασμένο σχέδιο ανάπτυξης σε συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό στα σχολεία.

-- Υπογραμμίστηκε ότι το κράτος οφείλει να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για το έργο του αθλητικού σωματείου, να καλύπτονται τα έξοδά του με θεσμοθετημένο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να κοπούν οι δεσμοί με τους χορηγούς.

-- Τονίστηκε ότι χρειάζεται κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό. Κατάργηση του «επαγγελματικού» αθλητισμού (ΠΑΕ - ΚΑΕ), που βασίζεται στους επιχειρηματίες και δήθεν χορηγούς. Αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος. Κατάργηση της κατηγοριοποίησης που προωθεί η ΓΓΑ. Αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων με τη σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε έτος. Αμεση τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων από παρελθόντα έτη με ευθύνη της ΓΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ