Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Αντιμέτωπο με την απειλή «έξωσης»

Αντιμέτωποι με απειλή «έξωσης» από το σχολείο τους βρίσκονται οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας. Μόλις πριν από λίγες μέρες, έμαθαν ότι έκθεση της Πολεοδομίας (Δεκέμβρης 2013) θέτει πρόβλημα ακαταλληλότητας του σχολείου μετά από έναν πρώτο έλεγχο. Δεύτερη φάση ελέγχου δεν υπήρξε. Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με το σενάριο τα 220 παιδιά του Γυμνασίου να στοιβαχτούν σε κτίριο του γειτονικού 3ου Λυκείου.

Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές, σε συνδυασμό μάλιστα με την παραφιλολογία ότι τάχα «δεν χρειάζεται τόσα σχολεία η περιοχή» και προτάσεις που «ζυμώνονται» για δημιουργία αθλητικών χώρων στη θέση των σχολείων! Με αφορμή τα παραπάνω, την Τετάρτη έγινε πορεία από το σχολείο προς το Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας και στη συνέχεια στις υπηρεσίες του Δήμου στη Ν. Χαλκηδόνα. Γονείς και μαθητές ζήτησαν απαντήσεις για τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία στο διάστημα που μεσολάβησε από την έκθεση της Πολεοδομίας επέδειξε αδιαφορία.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Ε. Γαϊτανά - Αποστολάκη, αφού πρώτα κάλεσε την Αστυνομία (!), κάτω από την πίεση της κινητοποίησης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει νέος έλεγχος στο σχολείο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Σημειώνεται ότι από το 2012 υπάρχει άδεια ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου σε παρακείμενο στο σχολείο οικόπεδο που ανήκει στον ΟΣΚ (στην περιοχή του «Εσπέρου») για τον οποίο, ωστόσο, πλασάρεται από διάφορες δημοτικές παρατάξεις η πρόταση να γίνει χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι σχολείο.

Στο πλευρό γονιών και μαθητών βρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δανάη Γκούμα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της και δηλώνοντας: «Στηρίζουμε το αίτημα των γονιών και μαθητών να φτιαχτεί το νέο σχολείο με βάση τα σχέδια του ΟΣΚ και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσής του. Λέμε ξεκάθαρο όχι στα όποια σχέδια εξυφαίνονται για εξοβελισμό των σχολείων από την περιοχή. Ζητάμε να γίνει αμέσως ο έλεγχος και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων του 3ου Γυμνασίου μέσα στο καλοκαίρι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ