Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη των χαλυβουργών

Διακόπηκε χτες και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 21 Μάρτη η δίκη των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Οι χαλυβουργοί αντιμετωπίζουν διώξεις, μηνύσεις και στημένες κατηγορίες από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Οκτώβρη, αλλά διακόπηκε ύστερα από τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα, που προκάλεσε την εκκένωση των δικαστηρίων. Συνεχίστηκε στις 29 Νοέμβρη, δόθηκε όμως αναβολή, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να κληθούν ως μάρτυρες οι τέσσερις αστυνομικοί, που είχαν καταθέσει για τη σύλληψη απεργών έξω από την πύλη της «Χαλυβουργίας» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έκανε η Αστυνομία, κατ' εντολή της κυβέρνησης, για να ανοίξει το εργοστάσιο. Χτες δεν εξετάστηκε κανένας μάρτυρας και η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη Παρασκευή.

Κατηγορούμενοι είναι οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ και συνελήφθησαν έξω από την πύλη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη βία» και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης». Αντίστοιχες κατηγορίες αντιμετωπίζουν 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα απεργού, που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό.

Οι άλλες κατηγορίες, όπως αυτές για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» που περιλαμβάνονταν αρχικά στο κατηγορητήριο, έχουν πλέον παραγραφεί, από την εφαρμογή νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ